Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

E-Devlet'ten Yeni Hizmet: İstemediğiniz SMS ve Aramaları Engelleme Ekranı

E-devlet bünyesinde yeni bir daha hizmet yayınladı. Yeni uygulamayla artık size SMS gönderen ve arayan şirketleri görüp onları engelleyebileceksiniz.

2021/01/09

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında yeni uygulama Elektronik İleti Yönetim Sistemini (İYS)'nin ilk bilgileri kamuoyuyla paylaşıldı. 

Bakanlık tarafından yapılan basın açıklamasına göre; vatandaşlar e-Devlet'te yer alacak olan hizmet üzerinden istemedikleri SMS'leri iptal edebilecekler, engelleyebilecekler. Uygulama SMS ile sınırlı olmayıp sesli aramalarda kontrol edilebilecek. 


E-DEVLET'TEN YENİ HİZMET -  İSTENMEYEN SMS VE SESLİ ARAMALAR ENGELLENEBİLECEK

Ticaret Bakanlığı vatandaşların en çok şikayet ettikleri konulardan olan onaysız elektronik iletiler için çok önemli bir adım atıyor. Bu tür elektronik iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesini sağlamayı hedefleyen bakanlık Elektronik İleti Yönetim Sistemini (İYS) devreye sokuyor. Elektronik İleti Yönetim Sistemini kullanacak olan vatandaşlar ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek.

Vatandaşlar uygulamaya girmeye hazırlanan bu sistem sayesinde; tüm ticari elektronik ileti onaylarını bir ekran üzerinden düzenleyebilecekler. İstedikleri firmalar, kurumlar için SMS onayı açacak olan vatandaşlar, istemedikleri iletileri tamamen engelleyebilecekler. 


16 ŞUBAT'A KADAR ONAY VERİP, ENGELLEME YAPILABİLECEK

Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-Devlet üzerinden veya Elektronik İleti Yönetim Sistemini (İYS) adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.

E-DEVLET İSTENMEYEN SMS İPTALİ İÇİN TIKLAYIN

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google