Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Türkiye'ye Korona Aşısı Ne Zaman Gelecek? Ücretsiz Mi Olacak?

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar konusunda tartışma devam ederken, Türkiye'ye yakın zamanda aşının geleceği açıklandı. Peki aşı ne zaman gelecek

2020/12/06

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar konusunda tüm dünyada tartışmalar devam ediyor.
Türkiye bilindiği üzere Çin Halk Cumhuriyeti ile yaptığı anlaşma doğrultsunda üretilen covid-19 aşısını alma kararı verdi. Buna göre yapılan anlaşmalarda Türkiye Çin'den 50 milyon aşı siparişini verdi ve ilk partiler yola çıktı. Peki Çin'den Türkiye'ye aşı ne zaman gelecek, aşı ne zaman vurulacak, aşının fiyatı ne kadar olacak, halka vurulan aşı işe yarayacak mı? İşte bu tip gibi çok merak edilen soruların yanıtları haberimizdedir.

Korona Aşısı Ne Zaman Geliyor?

Türkiye ile Çin arasında yapılan anlaşma neticesinde aşıların 11 Aralık 2020 tarihi itibari ile Türkiye'ye geleceği belirtildi. Tarih net olarak verilmiş olup şu anda her hangi bir değişiklik söz konusu değildir. Peki aşı direkt vurulacak mı, yoksa birkaç gün beklenecek mi?
Aşının hemen vurulması beklenmiyor. Öncelikle Sağlık Bakanlığı aşının içeriğini inceleyecek, bazı denemeler yapacak ve Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu veriler, sınırlar, dozlar içerisinde her hangi bir sorun olmazsa aşılar vurulacak. Bu sürenin iki haftayı aşmaması bekleniyor.

Aşı Ücreti Kaç TL Olacak?

Türkiye'ye gelecek olan aşıdan vatandaşlar ücretsiz şekilde yararlanacaktır. Aşılar tamamen devlet bütçesi ile gelecek olup kimseden bu aşılar için ücret alınmayacaktır.

Aşı İşe Yarıyor Mu?

Çin Halk Cumhuriyeti verilerine göre son haftalarda korona virüsünden her hangi bir can kaybı yaşanmadı. Üstelik günlük vaka sayısı ise 50'yi geçmiyor. Çin'in nüfusu Türkiye'nin 10 katından daha fazla olmasına rağmen basına verilen sayılar oldukça uygun gözüktüğü için aşının işe yaraması ön görülüyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google