Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

A Haber 2021 Asgari Ücret Zammını İşte Böyle Duyurdu

2021 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca kişi tarafından merak edilirken, A Haber asgari ücret zammını işte böyle duyurdu.

2020/12/18

Asgari ücret zammında son düzlüğe doğru girilirken Türk İş, makul bir zam miktarı gelmesi durumunda bunu kabul edeceklerini söyledi. TİSK ise enflasyon oranında zam istedi.
A Haber adlı televizyon kanalı, 2021 yılı asgari ücret hakkında bir haber yaptı ve işveren kesiminin asgari ücrete zammı enflasyon oranında istediğini, bu oranda zam yapılırsa 2021 yılı asgari ücretinin 2605 lira seviyesine çıkacağını söyledi. 

TÜRK İŞ TEKLİFİNİ AÇIKLAMADI

Türk İş Sendikası, her sene asgari ücret zam talebini açıklıyordu. Ancak bu sene herhangi bir rakam açıklanmadı. Türk İş konu ile ilgili yaptığı açıklamada işveren ve hükümetin uygun , yaşanılabilecek makul bir rakamla gelmesi halinde bunu kabul edeceklerini söyledi. 

İŞVERENİN TEKLİFİ

İşveren sendikası TİSK ise bu sene asgari ücrete enflasyon oranında zam istedi ve asgari ücret üzerindeki vergi prim yükünün hafifletilmesini istedi.

ASGARİ ÜCRET 2324 LİRA AMA İŞVERENE MALİYETİ 3458 LİRA

2020 yılı için mevcut asgari ücret 2324 lira olarak belirlenmişti. Bu tutar, işçinin eline geçen tutar. Bunun işverene maliyeti ise vergi ve primlerle birlikte 3 bin 458 lira seviyesinde. 

22 ARALIK'TA TOPLANTI

22 Aralık 2020 Salı günü asgari ücret tespit komisyonu Türk İş 'in başkanlığında toplanacak. 

AHABER'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: EĞER ENFLASYON ORANINDA ZAM OLURSA...

A Haber muhabirinin aktardığına habere göre eğer Merkez Bankası'nın tahmini olan yıllık enflasyon oranı baz alınır ve buna göre bir zam yapılırsa, 2021 yılı asgari ücretinin net 2605 lira olması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google