Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Yapılacak alıma ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2020/11/10

Binlerce kişinin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı personel alımlarında yaşanan bir son dakika gelişmesini sizlerle paylaşıyoruz.
Geçen hafta yayımlanacağı açıklanan 12 bin sağlık personeli alımı ilanı hala yayımlanmadı. Bakan Fahrettin Koca, 28 Ekim günü bir açıklama yaptı ve "Önümüzdeki hafta muhtemelen Kasım ayının ilk haftası için ilk planda 12 bin Sağlık personeli alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum." ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın üzerinden 13 gün geçti ve ilan hala yayımlanmadı. Atama bekleyen sağlık personelleri ise ilanın ne zaman geleceğini, başvuruların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de isegir.net olarak zaman zaman  adayların sesini duyurmak için haberlerimizi yazdık. 

İLK ETAPTA 12 BİN ALINACAK

Bakan Koca, ilk etapta 12 bin personel alımı yapılacağını söylemişti. Bu açıklama sonrası SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş, ikinci etapta 8 bin alım olacağını aktardı. İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

KILAVUZ ÖSYM'DEYDİ... İLAN NEDEN GECİKTİ?

Kılavuzun geçtiğimiz haftalarda ÖSYM'ye gönderildiği ve bir takvim belirlenerek kılavuzun geçen hafta yayımlanacağı belirtilmişti. Ancak ilan hala yayımlanmadı ve bu durum adayların kafasını karıştırdı. Konu ile ilgili Sağlık Profesyonelleri Platformu Aras Ali Altıntaş'tan bir açıklama geldi. 12 binlik alımı çok önceden haber veren Altıntaş, yaptığı açıklamada , kılavuzun ÖSYM tarafından bakanlığa geri gönderildiğini söyledi. 
Açıklamasında Altıntaş, kılavuzun Sağlık Bakanlığı'na gönderildiği ve biraz daha gecikebileceğini, ön lisans, hatta lise KPSS'den sonraya sarkabileceğini söyledi. Sizce 12 binlik alım KPSS'den önce mi sonra mı olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

BİR DİĞER ETKEN: AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NIN ALIMI

Aile Çalışma ve Sosyhal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz gün bir ilan yayımladı ve 817 personel alacağını duyurdu. Bu ilana baktığımızda en fazla alımın sağlık personeli kadrolarına (Hemşire, Psikolog, Diğer Sağlık Personeli, Fizyoterapist, Diyetisyen)  olduğu görüldü. Bir aday hem Aile Bakanlığı'nın ilanına hem Sağlık bakanlığı'nın ilanına başvuru yapabilecek. İkisini de kazanan aday birini tercih edeceği için diğer kadro boşta kalacaktı. İlanın bu nedenle de geciktirilmiş olabileceği aktarılıyor. Aynı durum geçen sene de olmuş, Aile Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın alımları aynı döneme denk geldiği için mükerrer atamalar olmuş , adaylar Sağlık Bakanlığı'nı tercih ettiği için Aile Bakanlığı'nın alımında çok sayıda mükerrer atama olmuş ve kadrolar boşta kalmıştı.
İlan yayınlandığı an sitemizde yayınlayacağız. Gelişmelerden anbean haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google