Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altın Fiyatları Sert Düştü! Düşüş Sürecek Mi?

Koronavirüs aşı haberlerinin yayınlanması ve Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra altında sert düşüş meydana geldi. Peki düşüş devam edecek mi?

2020/11/19

Altın ve dolar Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararından sonra sert düşerken, altın fiyatları için Kasım ayı dalgalı geçiyor. Koronavirüs pandemi döneminin getirdiği belirsizlikten fiyatlanan altın fiyatları, özellikle koronavirüs aşısı haberlerinin giderek artması sonrası yönünü aşağı çevirdi. Ons altın fiyatları 1900 dolar kritik sınırından giderek uzaklaşırken, gram altın fiyatları ise 540 lira ile gördüğü tarihi zirvesinin sert düşüş kaydetti. Bugün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru 7.50 lira seviyesine, gram altın fiyatları 448 lira seviyesine kadar çekildi. Altın fiyatları üzerindeki bu oynaklık sonrası yatırımcılar, 'Altın düşecek mi", "Altın yükselecek mi", "Gram altın ne kadar" sorularına yanıt arıyor. Altın fiyatları için son dakika gelişmeleri, uzmanların çarpıcı altın yorumu ve analizleri haberin detayında...

GRAM ALTIN KASIM AYININ İLK HAFTASINDA 540 LİRA İLE TARİHİ ZİRVESİNİ GÖRMÜŞTÜ

Ons altın fiyatları Kasım ayının ilk haftasında 1960 dolara kadar artış kaydederken gram altın hem ons hem de dolar kurundaki yükselişin etkisiyle 540 lirayı görerek tarihi zirvesini gördü. Ancak özellikle geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeler altın fiyatlarında yönü aşağı çevirdi. Altın fiyatları için düşüş ise çok sert oldu. Bu dalgalanma yatırımcıları son dakika gelişmelerini takip etmeye iten en büyük etmen olarak dikkat çekti.

KORONAVİRÜS AŞISI HABERLERİ ALTIN FİYATLARI İÇİN BASKI UNSURU

Ons altın fiyatları Ekim ayını 1879 dolar seviyesinden gram altın fiyatları ise 504 lira seviyesinden kapattı. Kasım ayına yükseliş hareketiyle başlayan ons altın resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden'ın ABD'nin yeni başkanı olacağının açıklaması ile 1960 dolar seviyesini gördü. Ons tarafındaki yükseliş hareketine yurt içinde dolar kurundaki yükseliş eklenince gram altın 540 lirayı görerek tarihi zirvesine yükseldi.

Geçtiğimiz hafta başlayan koronavirüs aşısı açıklamaları altın fiyatları için düşüşü beraberinde getirdi. Dünyanın dev ilaç firmaları birer birer aşı konusunda olumlu açıklamalar yaparken ons altın fiyatları 100 dolardan fazla değer kaybederek 1850 dolar seviyesine çekildi. Gram altın ise ons tarafında tersine esen rüzgâr ile düşüşe geçti.

FAİZ KARARI AÇIKLANDI: DOLAR VE ALTIN SERT DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu PPK Ekim ayı 2020 toplantısı yeni TCMB Başkanı Naci Ağbal yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası politika faizini piyasa beklentisine paralel 475 baz puan artırarak %15'e yükseltti.

Faiz kararının ardından dolar kuru 7.50 lira seviyesini görürken, gram altın fiyatları 448 liraya kadar çekildi.

"COVİD-19 AŞISINDA TARİH NETLEŞİRSE ALTIN FİYATLARI ÜZERİNDEKİ BASKI ARTAR"

ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından hazırlanan altın fiyatları analizine göre, Covid-19 aşısının dağıtımına başlanacağı tarihin netleşmesi durumunda bunun altın üzerindeki baskıyı artırabileceği ifade edildi.

"VAKA SAYILARI AŞAĞI YÖNLÜ HAREKETİN SINIRLI KALMASINA NEDEN OLUYOR"

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan altın fiyatları analizine göre, Pfizer'in gerçekleştirdiği son klinik testlerin sonuçlarına göre devam eden iyimserliğin değerli metal üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiği vurgulanırken, artan vaka sayılarının neden olduğu endişelerin ve alınan yeni karantina önlemlerinin ise altında aşağı yönlü hareketleri sınırlandırdığı belirtildi.

"ORTA VE UZUN VADEDE ALTIN VE BORSADA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ KORUNUYOR"

Gedik Yatırım-Yatırım Danışmanı Onurcan Bal, orta ve uzun vadede dolarda zayıflama, hisse senedi ve altın tarafında yukarı yönlü fiyatlama beklentisinin korunduğunu bildirdi. Bal, koronavirüs aşısı haberiyle hisse senedi piyasalarında bir ralli görüldüğünü ancak altın fiyatlarında ciddi bir düşüş gözlemlendiğini belirtti. "Salgın kaynaklı gelişmeleri ve koronavirüs aşı haber akışını yakından takip edeceğiz. Koronavirüs endişelerinin artış kaydetmesiyle piyasalarda risk iştahının baskılanmasının kısa vadede altına olan ilgiyi beraberinde getirebileceğini belirten uzman isim, "Ama aşı kaynaklı olumlu gelişmeler altın fiyatları için baskı unsuru oluşturuyor ve burada yukarı yönlü hareketleri sınırladığını görebiliriz" dedi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google