Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Fahrettin Koca Sonunda Müjdeyi Verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aşı müjdesi geldi. Bakan'ın aşı açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken, aşının Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı

2020/10/25

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gündeme bomba gibi düşen açıklamalar geldi. Hürriyet Gazetesi'nden Osman Müftüoğlu ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Koca, Çin'de üretilen koronavirüs aşısının gelecek ay Türkiye'ye toplu geleceğini, toplamda 5 milyon doz civarında aşı uygulanabileceğini söyledi.

Osman Müftüoğlu, köşesinde şu ifadeleri kullandı: Bilindiği gibi aşı çalışmalarında 6 merkez ön almış durumda. Bu merkezlerden ikisinin, Çin merkezli SinoVac ile Almanya merkezli BioNTech’in ürettiği aşıların deneme çalışmaları ülkemizde de sürüyor. SinoVac’ın denemeleri Ankara’da Hacettepe Üniversitesi’nin koordinasyonunda 16 Eylül’de başladı. “CoronaVac” isimli bu aşının denemeleri sanıyorum 25 ayrı merkezde sürüyor. Emin değilim ama BioNTech’in aşısının deneme çalışmaları ise İstanbul ve Ankara üniversitelerinin koordinasyonunda devam ediyor. Görüşmede edindiğim izlenime göre ilk aşamada aralık ayının hemen başında SinoVac’ın “CoronaVac” aşısı devreye girecek. Muhtemelen de aralıkta toplamda 5 milyon doz civarında aşı uygulaması yapılacak. Peki ya sonrası?

Sağlık Bakanı ile yaptığım görüşmede yerli aşı geliştirme çalışmalarının da iyi gittiğini öğrendim. Bu çok sevindirici bir gelişme. Fahrettin Koca’ya göre 16 ayrı yerli firmanın sürdürdüğü aşı çalışmalarında önemli mesafeler alınmış durumda. Bunlardan birkaç tanesi ise sona yaklaşmak üzere. Dr. Koca mart, en geç nisan ayından sonra kendi aşımızın da uygulamaya geçebileceği müjdesini verdi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google