Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücretlilere Nefes Aldıracak Zam Geliyor

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş gözünü 2021 yılında asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili toplanacak olan komisyona dikti.

2020/10/25

Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaşı doğrudan olarak ilgilendiren 2021 yılı maaş zam oranlarının ne olacağı araştırılmaya devam ediyor. Asgari ücret ile çalışanlar için beklenen müjdeli haber sonunda verildi. Uzun zamandır asgari ücret tespit komisyonundan beklenen haber sonunda gelmeye başladı. 2020 yılının bitmesine birkaç ay kalırken 2021 yılına girmeye çok az zaman kala tüm vatandaşlar maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor.

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren konu; asgari ücret zam oranları ne olacak diye herkes asgari ücret tespit komisyonundan gelecek haberi bekliyor. Yeni yıla son birkaç ay kala gelen bomba zam oranı adeta herkesin ayaklarını yerden kesti.

İşçileri direkt olarak ilgilendiren asgari ücret fiyatları, 2020 yılının ocak ayında gelen zam oranı ile beraber 2324 TL olmuştu. Milyonlarca vatandaş tarafından raflardaki zamlı fiyatlardan dolayı bu maaşlar az bulunurken, bir de mart ayından bu yana ülkede kendisini belli eden korona virüsün yarattığı ekonomik kriz tüm planların daha da beter etkilenmesine neden olmuştu. Yaşanan zorlu günlerin ekonomik anlamda daha da zorlu geçmesine rağmen gelen bilgilere göre 2021 ocak ayı zammı için oranların daha da düşük olacağına dair bilgiler geliyordu. Muhalefet partilerden işçi ve iş verenleri rahat ettirecek düzeyde bir teklif geldi. Gelen bu teklif karşısında milyonlarca vatandaş mutlu oldu.

Asgari ücret maaşlarından vergi kesintisi kalkıyor mu?

Saadet partisi Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından meclise de farklı bir teklif sunuldu. Devlet tarafından asgari ücretli vatandaşların maaşlarından kesilen vergilerin kaldırılması yönünde oldu. Eğer kesilen vergiler de kaldırılırsa maaşlarda tam 350 TL’ye varan artış gözlenecek. En düşük tutar da 2700 TL ye kadar artmış olacak. Brüt asgari tutar ücretleri de 2943 TL oranlarından 3293 TL ye kadar artmış olacak. Büyük bir rahatlama verecek olmasa bile eğer teklif edilen durum hayata geçerse hayatlarında ekonomik anlamda biraz da olsa rahatlama gelmesine yardımcı olacak.

Asgari ücretli çalışanlara 2021 ocak zammı ne kadar olacak?

2021 yılı asgari ücret zam oranlarının ne kadar olacağının belli olması için görüşmelerin aralık ayında başlayacak olması düşünülüyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığının da katılacak olduğu asgari ücret tespit komisyon toplantıları tam 3 toplantı ardından belli olacak. İlk görüşme tarafından işçi taraflı olan zamlar – ikinci görüşme tarafından iş veren odaklı olan zamlar – üçüncü görüşmeler sırasında ise bakanlık odaklı olarak ilerlemeler yapılırken ortak bir karar alınır. Üç görüşmenin yapılmasının ardından asgari ücretlere gelecek zam oranları da netlik kazanacak. Aralık ayında yapılması beklenen görüşmelerin ardından maaşların da ne kadar olacağı netlik kazanmış olacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google