Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

500.000 Ücretsiz Tablet Açıklaması: Başvuruda Sona Geliniyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ile DMO protokol imzalanan protokole göre ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin ücretsiz tablet dağıtılması için harekete geçildi.

2020/10/31

Pandemi nedeniyle okullar tam zamanlı olarak hizmet vermezken eğitim-öğretimin büyük bir bölümü online olarak gerçekleştiriliyor. Uzaktan erişimle anlatılan derslere öğrencilerin sorunsuz bir şekilde bağlanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli çalışmalar gerçekleştirerek öğrencilere destek oluyor. Bu bağlamda  Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim alan öğrencilere vereceği 500 bin ücretsiz tablet için son dakika açıklaması geldi. Milliyet'ten Hanife Baş, bugün kaleme aldığı yazısında ihtiyaç sahibi öğrencilere uzaktan eğitimde kullanmak üzere ücretsiz tablet dağıtımının yapılacağını , bunun için son aşamaya gelindiğini söyledi.

TEKLİFLER ALINDI

Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayarların temin edilmesi için bir protokol imzalandı. DMO ile MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle alımları Devlet Malzeme Ofisi yapacak. Yerli ve yabancı firmalardan teklifler alındı. İşte teklif alınan markalar:

Milliyet'ten Hanife Baş 'ın haberine göre: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere uzaktan eğitimde kullanılmak üzere başlatılan ücretsiz 500 bin adetlik tablet projesinde son aşamaya gelindi. Sektördeki tüm üreticilerden bu proje için teklif alınırken, yerlilere öncelik verileceği öğrenildi. Bir hafta, on güne kadar ilk alımların yapılması bekleniyor.

Lenovo,
Samsung,
Huawei,
Casper,
Reeder,
General Mobile

SONUÇLARI

DMO tarafından tekliflerin alınmasının ardından önümüzdeki hafta sonuçlar açıklanacak ve üreticilere tabletler için 30 Aralık tarihine kadar zaman verildi.  General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, teklif ve sonuçlar hakkında yaptığı açıklamada, "Daha önce Fatih Projesi'ne 700 bin adet tablet vermiştik. İstenen özelliklerde tabletimiz var. Ancak yüksek miktardaki bu adet ancak sektördeki 2-3 firma tarafından karşılanabilir. Tek firmanın karşılaması çok zor. Dünyada da maalesef ekran arzında sıkıntı yaşanıyor. Tablet ve bilgisayar ekranı bulmakta zorluk çekiliyor. Ama biz bunu karşılayacak durumdayız. Eğitim devam ediyor ve kasım ayına giriyoruz. En kısa sürede de alımların başlayacağını tahmin ediyoruz. İstenen tabletin teknik özellikleri bir hayli iyi. Böyle bir tabletin piyasadaki değeri 2 bin TL bandında" ifadelerini kullandı. 

Casper Kurumsal İletişim ve Pazarlama İletişimi Direktörü Ahmet Beliktay , teklifleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Burada tasarımını yaptığımız üç tane modelimiz var. Bunları MEB'in istediği özelliklerde sunabiliriz. Devlet Malzeme Ofisi henüz alıma başlamadı. Belediyeler tarafından yapılan küçük bazlı dağıtımlar var. Kısa sürede kararı açıklayacaklarını umuyoruz. Diğer yandan yurtdışından tablet ekranı bulmak çok zorlaştı. Dünyada uzaktan eğitim ve çalışma nedeniyle bilgisayar ve tablete ciddi talep var. Arz şu anda talebe halen yetişemiyor. Tablet ve bilgisayara yüzde 30-40 arasında talep artışı var." dedi.

TABLETİN ÖZELLİKLERİ

  • 10 inç boyutunda,
  • Çizilme ve kırılmaya dayanıklı,
  • Ekran çözünürlüğü 1.920x1.200.
  • Antutu skoru en az 100 bin olacak.
  • İşlemcisi 8 çekirdekli
  • En az 1.5 Ghz hızında olacak.
  • LTE sim kart modülü bulunacak.
  • Depolama alanı en az 64 GB
  • Belleği en az 3 GB olacak.
  • En az Android 8.0
  • Ön kamerası en az 2 MP,
  • Arka kamerası en az 5 MP
  • 802.11 b/g/n Wi-Fi modülü.
  • Darbe ve düşmelere dayanıklı
  • İki yıl garanti

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Ücretsiz tablet başvurusu okullara yapılmaktadır. Ücretsiz tablet verilecek öğrenciler,  ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google