Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Yeni Yasaklar Hakkında Açıklama Geldi

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Bilim Kurulu Üyesi'nin gündem olan açıklamaları

2020/09/21

Havaların soğumasıyla birlikte koronavirüste vaka sayılarındaki artış, endişe yaratmaya devam ediyor? Virüste 2. dalga geliyor mu? Soruları sorulurken Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz Cuma günü , Cuma Namazı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kısıtlama sinyali verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız" demişti.

Bu açıklama sonrası gözler kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısı az önce başladı ve toplantının saat 19.00 civarında sona ermesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklama yapması bekleniyor.

BİLİM KURULU ÜYESİ'NDEN KISITLAMA AÇIKLAMASI

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den bir son dakika açıklaması geldi. Özlü yaptığı açıklamada, "Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir" dedi ve bugünkü kabine toplantısında yeni kısıtlamaların geleceğini söyledi.

A Haber canlı yayınına telefonla konuk olan Prof. Dr. Tevfik Özlü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son zamanlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı arttı. İyi bir noktada değiliz. Günlük vaka sayısındaki oynamalar anlamlı değil ama genel tabloya bakıldığında ölü sayısının, ağır vakaların artması önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'bu işi sıkı tutmalı' gibi bir ifadede bulundu. Normalleşmeyle birlikte insanların hayatlarına geri dönmesi ama bunu yaparken de dikkatli olması, salgına tekrar izin vermemesi amaçlanmıştı maalesef insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı. Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir."

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google