Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Gram Altın Sert Düştü (Altın Neden Düşüyor?)

Altın fiyatlarında bugün sert bir düşüş meydana geldi. Peki önümüzdeki günlerde altın fiyatlarındaki seyir nasıl olacak? Düşüşün nedeni neydi?

2020/09/21

Altın neden düşüyor

Piyasalardaki çalkantı devam ediyor. Gram altında yaşanan sert düşüş sonrası altın yatırımcıları ve elinde nakit olup altın almak isteyen kişiler altın fiyatlarının önümüzdeki dönemlerde hangi seviyelerde olacağıyla ilgili araştırmalarda bulunuyor. İşte altın fiyatlarındaki geri çekilmenin nedeni ve önümüzdeki dönemlerde altında nasıl bir seyir olacağına ilişkin uzman görüşleri...

GRAM ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın sabah saatlerinden bu yana 11 TL düşüşe geçti. Sabah 476 TL seviyesinde olan gram altın 465 TL seviyesine kadar geriledi. 

İşte gram altında yaşanan düşüşün grafiği:

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışı ve jeopolitik gelişmelerin yanı sıra bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.940 doların destek, 1.980 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Commtrendz Risk Management Services direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "ABD seçimlerinden küresel toparlanmaya ve Çin ile gerilime, hemen hemen her şeyde belirsizlik var. Bu nedenle, yatırımcıların güvenli liman aramaları ile birlikte, bu durum altında yükselişe neden olabilir," dedi ve "Powell'ın konuşmaları ve diğer Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar gibi diğer olayların fiyatlar üzerinde ufak çaplı etkileri olacak. Yön açık bir şekilde yukarı, en azından seçimler geçene kadar. Düşüşlerde alımlar gelecektir. 1,910-1,920 civarındaki bandın alt sınırına doğru altına güçlü ilgi var" şeklinde görüş bildirdi.

Altının ons fiyatında yaşanan düşüş nedeniyle gram altında düşüş başladı. Ons fiyatı 1920 dolar seviyesinden 1897 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google