Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

1000 TL Pandemi Yardımı Sonucu Açıklanmayanlar Dikkat: Açıklama Geldi

1000 TL'lik pandemi yardımından milyonlarca vatandaş yararlanırken, değerlendirme aşamasında olan binlerce başvuru hakkında önemli bir açıklama geldi.

2020/09/29

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için hükümet bir dizi sosyal yardım paketleri açıklarken, açıklanan paketlerden en fazla rağbet göreni 1000 TL'lik pandemi sosyal yardımı olmuştu.

1. FAZ

Pandemi Türkyie 'de görüldükten sonra ilk olarak 1000 TL 'lik pandemi yardımı , 1. fazda yapıldı ve sosyal yardım alan vatandaşlara 1000 TL 'lik nakdi ödemeler yapıldı.

2. FAZ

İlk faz ödemelerinin sona ermesinin ardından ikinci faz ödemeleri için düğmeye basıldı ve yine sosyal destek alan, 1. fazla ödeme almayan vatandaşlara 1000 TL' lik nakdi ödemeler yapıldı.

3. FAZ

3. faz destek ödemesi ise başvuruya göre yapıldı. E Devlet kapısı üzerinden vatandaşlar başvurularını yaptı ve 1000 TL'lik yardım almak istediğini devlete iletti. 

Başvuruların alınmasının ardından 1000 TL 'lik nakdi ödemeler için süreç beklenmeye başladı. E Devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamada ise aşağıdaki gruplara giren vatandaşlara ödeme yapılmayacağına yer verilmişti:

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

1000 TL 'lik pandemi yardımı almak isteyen vatandaşların E-devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapması gerekmektedir. 

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu


BİRÇOK KİŞİNİN SONUCU HALA BELLİ OLMADI

Pandemi sosyal destek ödemesine başvuru yapan binlerce kişinin sonucu hala belli olmadı. Vatandaşların e Devlet sayfasında SÜREÇ DEVAM EDİYOR uyarısı var. Ancak bu uyarı aylardır kalkmadı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada başvuruların genellikle 2 hafta içinde sonuca bağlandığını söyledi. Sizin de eğer sonucunuz hala belli olmamışsa, bulunduğunuz il ya da ilçenin SYDV'sini arayabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını arayarak başvuru süreciniz hakkında bilgi alabilir, sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google