Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İŞKUR'dan 26 Şehirde İş Arayanlara Günlük 100 TL

İŞKUR bünyesinde yayınlanan ilanlara göre 26 şehirde iş arayanlara günlük 100 TL'ye kadar ödeme ile personel alımı yapılıyor. Alım yapılacak illere ve ilanlara ilişkin tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2020/08/10


İŞKUR'da ilanlar yayınlanmaya devam ediyor. Son yayımlanan ilanlara göre en az ilkokul mezunlarından farklı şehirlere personel alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız yapılan personel alımlarında başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başlandı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR üzerinden , işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları kapsamında yapılan personel alımlarında başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerektiğine yer verildi:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,


ÖĞRENCİLER DE BAŞVURU YAPABİLİR

İŞKUR tarafından yayımlanan duyuruda diğer başvuru detaylarına şu şekilde yer verildi:

Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

GÜNLÜK 100 TL MAAŞ

İŞKUR üzerinden yayımlanan duyuruda işe alınacak adaylara yapılacak ödemeler hakkında şu bilgilere yer verildi:

- İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL zaruri gider ödemesi,
- İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi
- Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,
- İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,

GÜNCEL İLANLAR

İŞKUR'da yayınlanan güncel ilanlar şu şekilde:

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek müracaatını yapması gerekmektedir.

esube.iskur.gov.tr adresine gidin. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google