Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altın Fiyatlarında 2020 Yıl Sonu Tahminleri Değişti

Son günlerde yaptığı hızlı yükselişle dikkatleri üzerine çeken altında yeni tahminler yayımlandı İşte uzmanlara göre 2020 yıl sonu altın tahminleri

2020/08/09


Son günlerde piyasalarda olağandışı hareketlenmeler meydana geldi. Altın fiyatlarında sert yükseliş yaşanırken döviz kurunda da son birkaç günde ciddi yükseliş görüldü.

Yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından olan altın fiyatlarında son 1 yılda yüzde 100 'den fazla değer kazancı yaşandı. Bundna tam 1 yıl önce 10 Ağustos 2019 günü altının gram fiyatı 264 TL seviyesinde iken son fiyatlara baktığımızda gram altınun 475 TL seviyesine geldiği görüldü.

İşte gram altında 1 yıl içinde yaşanan değişimin grafiği:
1 yıllık süreçte gram altın 211 TL değer kazanırken vatandaşlar, altın fiyatlarında yükseliş olup olmayacağını araştırmaya başladı.

ALTININ ONS FİYATI NE KADAR?

Uluslararası piyasalarda da en fazla işlem gören araç altın oldu. Ons fiyatı 1 sene önce 1500 dolar seviyesinde iken bugün altının ons fiyatı 2035 dolar seviyesinde. İşte 1 yıl içindeki değişiminin grafiği:

ONS FİYATI HEDEFİ


Altın fiyatları ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, daha önce 2000 dolar olarak belirtilen yıl sonu altın fiyatları tahmini 2400-2500 dolar olarak değiştirildi ve güncellendi.

Altın fiyatlarında rallinin devam ettiğini söyleyen analistler, her yükselişle yeni bir rekorun daha geldiğini ifade etti.

Rekorun 2075 dolar olduğunu belirten analistler, eğer bu seviye aşılırsa ataklar daha da sertleşecek dedi.

Çıkış hareketlerine bakıldığında ilk direncin 2100 dolar olduğunu söyleyen analistler, bu seviyeyi geçmesi durumunda yeni direnç seviyelerinin ,hedef seviyelerinin 2150 ile 2200 dolar olacağını belirtti. Analistler , bu şekilde bir ilerleme durumunda altının ons fiyatının yıl sonuna kadar 2400-2500 dolara kadar çıkabileceğini belirtti.

KAR SATIŞLARI NEDENİYLE DÜŞME RİSKİ DE VAR

Bir diğer ihtimali açıklayan analistler, altında fiyatların sert şekilde yükselmesi sonrası altın yatırımcılarının elindeki altını satabileceği, kar satışlarının olabileceğinin altını çizdi. Ciddi kar satışları olması durumunda ise altının fiyatında düşme yaşanabilir.

Sarı metalde ralli devam ediyor ve her yükseliş yeni bir rekor getiriyor. Altın 2.075 dolar/ons seviyesini gördü. Analistlere göre bu seviye aşılırsa atakların daha da sertleşmesi mümkün. Çıkış hareketinin devamıyla birlikte sonraki direnç olanak 2.100 dolar izlenecek. Buraları hedefleyen altında sonraki

AŞI ETKİSİ

Yapılan açıklamada, özellikle aşı tarafında somut bir sonuca ulaşılması güvenli liman ihtiyacını azaltacağı için değerli metallerden çıkışı tetikleyebilir. Ayrıca bazı yerlerde ülke merkez bankalarının altın satışına başlayabileceğine yönelik yorumlara da rastlanıyor. Bundan ötürü, trend yukarı gittiği sürece uzun vadeli alımlar tavsiye ediliyor.  ytd

GOLDMAN SACHS: 2300 DOLARI BULACAK DEDİ

Dev yatırım bankacılığı şirketi Goldman Sachs, 2022 sonuna kadar altın fiyatının yüzde 20 artarak 2.300 dolara ulaşacağını belirtti.

AŞI PİYASAYI ALT ÜST EDECEK

Goldman stratejistlerinin notunda koronavirüs aşısının onaylanmasının piyasayı altüst edebileceği belirtildi

Aralarında Kamakshya Trivedi'nin de bulunduğu Goldman stratejistlerinin Çarşamba günkü notunda, "Kasım sonuna kadar bir aşının onaylanması ihtimali hisse senedi piyasaları tarafından düşük fiyatlanıyor. Gelecek birkaç ayda ABD seçiminin sonuçları ve virüsün gelişimi de büyük bir ihtimalle piyasaya yön veren unsurlardan olacak." dendi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google