Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Koronavirüsün En Çok ve En Az Bulaştığı Yerler Açıklandı

Koronavirüsün bulaşma ihtimalinin en yüksek ve en az olduğu yerler açıklandı. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu çıklamasında corona riskmetresini duyurdu ve virüsün en çok en az bulaştığı yerleri gösteren tabloyu paylaştı. İşte virüsün bulaşma riskinin en yüksek ve en az olduğu yerler.

2020/07/26

Korona en çok nerede bulaşır

Çin'in Wuhan kentinde başlayıp dünyayı etkisi altına alan koronovirüs halen daha kontrol altına alınmış değil. Havaların ısınmasıyla birlikte vaka sayılarında azalış olmasına rağmen Eylül ve Ekim aylarında virüste 2. dalga ihtimali insanları endişelendirmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, koronavirüsün bulaşma ihtimalinin en çok ve en az olduğu yerler hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu. Müftüoğlu'nun Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan yazısında Prof. Dr. Müftüoğlu, "Pandemiyi sonlandırmanın tek yolu bir aşının bulunması olsa da sürecin daha kısa sürmesi ve daha az tahribatla atlatılabilmesi yine de önemli ölçüde bizim elimizde, bize bağlı" diyerek sözlerine başladı.

Prof. Dr. Müftüoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bizim 'risk yönetimi' kapasitemizle ilişkili. Risk yönetimi de öncelikle 'bulaşmayı azaltmak'tan geçiyor. Bulaşmayı azaltmanın en etkili çaresi olarak da virüs yükü yüksek mekânlardan uzak durmak gösteriliyor. Geçtiğimiz günlerde elime geçen (Kaynak: Texas Medical Association) bir riskmetre sıralamasını editör arkadaşlarla yeniden gözden geçirdik ve sizinle paylaşmaya karar verdik. İşte o mükemmel ve detaylı riskmetre. Lütfen dikkatle inceleyin ve mümkün olduğunca çok insanla paylaşmaya gayret edin.

"EĞER AŞI BULUNURSA BU İŞ BİTER"

Pandemiden kurtulmanın tek yolu güçlü ve etkili bir aşıyı geliştirmektir. En az 20 farklı merkezde aşı çalışmaları işte bu nedenle inanılmaz bir hız ve gayretle sürdürülüyor. Bana göre de ilk bulgular da umut verici. Ben özellikle Oxford Üniversitesi Jenner Aşı Enstitüsü’ne güveniyor, iyi ve erken haberi bu merkezden bekliyorum. Çünkü ünlü vaksinoloji uzmanı Sarah Gilbert’in açıklamaları oldukça umut verici. Anlaşılan o ki yeni koronavirüsün hücrelerimizi hasta etmesini engelleyebilecek düzeyde güçlü antikor üretebilecek bir aşı yakında elimizde olacak. Yeter ki o aşının ürettireceği antikorların seviyesi yüksek, bedende kalma süresi kâfi derecede uzun olabilsin."

İşte Riskmetre:

Tabloya batığımızda virüsün en fazla bulaşma riski olan yerler bar, stadyum, büyük konserler, sinema, lunapark, spor salonu ve açık büfe yemek olarak verildi. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google