Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Berat Albayrak Açıkladı: Kredi Borçları 3 Ay Ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ten müjdeli bir açıklama geldi. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada esnafların kredi borçlarının 3 ay ertelendiğini söyledi. Peki bireysel ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri de ertelenecek mi? İşte tüm detaylar.

2020/07/23

Kredi borçları 3 ay ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan müjdeli bir açıklama geldi. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada esnafların kredi borçlarının 3 ay ertelendiğini söyledi. Peki bireysel ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri de ertelenecek mi? İşte tüm detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Twitter hesabı üzerinden müjdeli haberi paylaştı. Bakan Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının 3 aylığına ertelendiğini söyledi.

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDI

Söz konusu erteleme ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı ve kararın 1 Temmuz 'dan itibaren geçerli olacağını , 3 ay kredi borçlarının erteleneceğine yer verildi.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLADI

Ssyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Pandemi sürecinde milli mücadele şuuruyla zarar görme pahasına kepenklerini kapatarak salgının yayılmasına engel olan her bir esnafımıza ve sanatkarımıza TEŞEKKÜR EDİYORUZ. Şimdi de kredi borçlarını 3 ay süreyle ERTELİYORUZ. Çalışmak SİZDEN, destek BİZDEN!" dedi.

İşte Berat Albayrak'ın o açıklaması:

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇ-KONUT-TAŞIT KREDİLERİ ERTELENECEK Mİ?

Bu açıklama sonrası vatandaşlar, bireysel kredilerde kredi ertelemesi olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki bireysel kredilerde de 3 ay erteleme söz konusu mu?

Koronavirüs nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan ve 1170 TL ile geçimini sağlamaya çalışan, kısa çalışma ödeneği ile ancak temel ihtiyaçlarını alabilen vatandaşlar, ihtiyaç, taşıt ve konut kredisinde de borçların 3 aylığına ertelenmesini istiyor.

Bireysel kredilerde erteleme ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

FAİZLİ ERTELENMİŞTİ

İlk korona vakasının Türkiye'de görülmesi sonrası birçok işyeri kapatılmış ve bankalar kredi ertelemesi açıklası yapmıştı. Ancak ertelemeler faizli şekilde yapılmıştı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google