Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altında Rekor Yükseliş! İşte Yeni Gram Altın Tahmini

Altın fiyatlarındaki son günlerdeki hareketlilik devam ediyor. Gram altında tarihi rekor seviyeleri test edilmesinden sonra gram altında yeni fiyat tahminleri açıklandı. İşte kuyumcular tarafından açıklanan o tahminler.

2020/07/24

Altında yeni tahmin

Altın, gördüğü tarihi rekor seviyeler sonrası gözleri tekrar üzerine çekti. Altın fiyatlarında bir süredir devam eden yatay seyir yönünü yukarı harekete bıraktı. Geçtiğimiz hafta 398 TL seviyesinde olan gram altın bu haftaya ani yükselişle başladı ve gün içerisinde 419 TL seviyesine kadar yükseldi.

ALTININ ONS FİYATINDA SON DURUM

ABD piyasaları açılmadan önce 1890 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı, akşam saatlerinde ABD piyasalarının açılmasının ardından yükselişe geçti ve 2011 yılında bu yana ilk defa 1900 doları aşıp 1905 dolar seviyesine kadar tırmandı.

İşte altının ons fiyatındaki değişim grafiği:

GRAM ALTINDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın tarihi rekorunu bir daha kırdı ve 419 TL seviyesine kadar çıktı.

İşte gram altın fiyatlarında son durum:

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

İstanbul piyasalarından alınan son dakika verilerine göre çeyrek altın 672 TL 'ye alınıyor ve 677 TL 'ye satılıyor.

YARIM ALTIN

Yarım altın ise 1343 TL 'ye alınıp 1353TL 'ye satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI

Haftanın kapanış gününde Cumhuriyet altını 2748 TL 'ye alınıp 2769 TL 'ye satılıyor.

22 AYAR BİLEZİK GRAM FİYATI

Alışta 380 TL , satışta 384 TL.

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Mobius Capital Partners'ın kurucularından ünlü yatırımcı Mark Mobius altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Faizler sıfır ya da sıfır seviyesi yakınında olduğu zaman, altın sahip olunması cazip bir araçtır, zira altınından faiz elde edememe endişeniz olmaz ve altın fiyatının piyasalarda belirsizliğin artması ile birlikte yükselmesini beklersiniz," ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Şimdilerde altın alıyorum ve almaya devam edeceğim, çünkü altın gerçekten yükselişte ve oldukça iyi gidiyor."

Bloomberg Intelligence analisti Eily Ong ise yaptığı açıklamada,  "Altındaki ralli, faizlerin uzun süre düşük kalacağı bir ortamda artan jeopolitik risklerin etkisiyle dolardaki gevşemeye bağlı olarak 2021 yılına sarkabilir" ifadelerini kullandı.

Mobius Capital Partners'ın kurucularından dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius Bloomberg TV' de dikkat çeken açıklamada bulundu.

Mobius, altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Faizler sıfır seviyesinde ya da sıfıra yakın olduğu zaman, altın elde tutulması cazip bir araçtır, zira altınınızdan faiz elde edememe endişesi duymak zorunda kalmazsınız ve altın fiyatlarının piyasalarda belirsizliğin artması ile birlikte yükseleceğini görürsünüz"

 "Şimdi altın alırdım ve almaya devam ederdim, zira altın gerçekten çıkışta ve iyi bir seyir izliyor"

KUYUMCULARDAN AÇIKLAMA

Kuyumcular açıklamasında ons fiyatında 1900 dolar seviyesi gelmesi ile gram altında 450 TL seviyelerinin görüleceğini söylüyor. ytd

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google