Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ev Yapanlara 40 Bin TL, Ev Onaranlara 20 Bin TL Devlet Yardımı Yapılıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ev yapan ve en onaran ihtiyaç sahiplerine 40 Bin TL ile 15 Bin TL olmak üzere karşılıksız para yardımı yapılacağı müjdesini vermişti. Bakan Zümrüt'ün açıklamalarına ilişkin tüm detayları haberimizde paylaşıyoruz.

2020/06/07

Ev yapana 40 bin tl

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni ev yapacak vatandaşlara yönelik olarak destek ödemesi açıklaması yaptı. Çalışma Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı farklı türdeki sosyal yardım desteklerinden bir tanesi de ev yapan dar gelirli vatandaşlara yönelik olacak. Bakan Selçuk, barınma ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşların betonarme ev yapımına ilişkin hane başına daha önce ödenen 25.000 TL'lik desteğin 15.000 TL daha artırılarak, 40.000 TL olarak ödemeye başlanacağını müjdesini verdi. Ev onarımı yapmak isteyen vatandaşların ise; 15.000 TL olan destek ödemesinin 5.000 TL daha artırılarak 20.000 TL olmasına kararlaştırıldı. Yapılan açıklamada bakanlık olarak farklı sosyal yardım programlarının ihtiyaç sahiplerini yanında olmaya devam edeceğiz değerlendirmesi geldi.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma yardımı desteği kapsamında 20 bin ile 40 bin TL arasında destek sağlanmakta olup bu noktada destekten yararlanmak isteyenlerin hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701.32 TL) az olması, yaşlı, tek ebeveynli, dul ve benzeri durumlarda olması, evinin bakımını ve onarımını yaptıracak durumda olmaması, bakım için destek sağlanacak evin arsanın tam hisseli tapusunu bulundurması gibi çeşitli şartları sağlaması gerekir. Bu şartları sağlayanlar ise bakanlığa bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilir.

YARDIMLARDAN HABERDAR OLUN

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlardan haberdar olmak içi Sosyal Yardım Facebook grubumuza katılabilirsiniz. Facebook grubumuza katılmak için TIKLAYIN.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google