Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Çalışan Çalışmayan Tüm Annelere 802 TL Devlet Desteği

Devlet, çalışan ve çalışmayan annelere destek ödemesi yapıyor. Yapılan ödemelerden bazıları ise hem çalışan hemde çalışmayan annelere ödeniyor. isegir.net olarak annelere yapılan devlet desteğine ilişkin ödeme detaylarını yazımızda paylaşıyoruz.

2020/06/18


Devlet, sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Yapılan destek ödemelerden bir tanesi de anneleri ilgilendiriyor. Anneliğin ilk süreçlerinde maddi destek amacıyla yapılan bu ödemeler hakkındaki tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. İşte devlet tarafından annelere ödenen o yardım paraları.

DEVLETTEN ANNELERE 802 TL ÖDEME

Devletin anne olma hazırlığında olan annelere sağladığı ilk destek doğum parası. Anne veya babadan en az birinin Türk vatandaşı olması durumunda sağlanan bu doğum parası ödemelerinde başvuru işlemleri çocuk için kimlik belgesi çıkarıldığında yapılır. O süreçte başvuru yapılmadıya geriye dönük 5 yıllık süreçte bu yardım parası için kaymakamlıklara başvuru yapılabilir. doğum parası yardımıyla anneler Mayıs 2015'ten sonra dünyaya getirdikleri ilk çocuk için 300 TL ödeme alırlar. Anne bu tarihten sonra ikinci çocuğunu dünyaya getirirse ödeme tutarı 400 TL olur. Eğer çocuk sayısı 3 veya daha fazla olursa yardım tutarı 600 TL olur.  Devletin kadınlara sağladığı ikinci destek ödemesi ise emzirme parası. Emzirme parası devlet tarafından doğrudan annelerin hesabına ödenir. Ödemeler yine anne veya babadan birinin Türk vatandaşı olma şartı bulunur. Bu destek ödemeleriyle annelere 202 TL ödeme yapılır.  Anneler doğum parasıyla 600 TL'ye kadar emzirme parası ile 202 TL ödeme alarak toplamda 802 TL yardım parası olmuş olurlar.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google