Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altında Sert Düşüş! Neden Düşüyor?

Altında meydana gelen düşüş eğilimi bugün hızlandı. ABD 'de işsizlik rakamlarının açıklanması ve Amerika piyasalarının işleme başlamasının ardından altının ons fiyatında hızlı düşüş yaşandı. Ons altında yaşanan düşüş sonrası gram altında dakikalar içerisinde 7 TL'lik düşüş gerçekleşti.

2020/06/05

Altın neden düşüyor

Altında sert düşüş yaşandı. ABD borsalarının açılması ve işsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından altının ons fiyatında hızlı düşüş yaşandı. Ons altındaki bu düşüş güne 372 TL'den başlayan gram altın 364 TL'ye kadar geri çekildi. 19:44 itibariyle gram altın fiyatı 366,6 TL'den işlem görmektedir.

Gram altının günlük grafiği;


Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Gram Altın= Alış: 366,66 TL Satış: 366,78 TL
Çeyrek Altın= Alış: 597,70 TL Satış: 608,80 TL
Cumhuriyet Altın= Alış: 2.379,70 TL Satış: 2.415,90 TL

Altın Neden Düşüyor?

Peki altın fiyatlarında yaşanan bu düşüşün sebebi nedir? Uzmanların konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

Son dönemlerde hisse senedinde ciddi bir ralli görüldü. Hisse senetlerinde aşırı değişimler olması ve altına olan talebin azalması nedeniyle altın fiyatları aşağı yönlü seyrine başladı.

Koronavirüs salgınındaki ölüm ve yeni vakalarının azalması ve hisse senetlerinin yeniden yükselmesi ve ABD 'de açıklanan işsizlik verileri , altın fiyatlarına eksi yönde etki etti.

Altının güvenli liman olarak cazibesi, daha fazla ekonominin yeniden açılması ve virüs eğrisinin yatay hale gelmesi ile birlikte azaldı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. hazırladığı notta, "Altın, son haftalarda piyasalarda risk almaya yönelik hareketlerin artması ile birlikte kazançlarını sürdürmekte güçlük çekiyor," dedi ve "Ancak orta vadede yükseliş beklentimiz sürüyor. Makro zemin, normalleşmiş bir büyümeye yönelik piyasa güvenine karşın, zorlu kalmaya devam ediyor. Merkez bankalarının bilançolarındaki genişleme yavaşlama işaretleri vermezken, jeopolitik gerilimler artıyor" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google