Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Sokağa Çıkma Yasağında Açık Olan Yerler

Daha önce 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu sefer 15 il için ilan edildi. 15 il için 4 günlük sokağa çıkma yasağı Cumartesi günü 00.01 itibariyle başlamıştı. Peki 16, 17, 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde 4 günlük sokağa çıkma yasağında açık olacak olan yerler neresi?

2020/05/16

Sokağa çıkma yasağı açık yerler

Koranavirüs tedbirleri kapsamında Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağına ilişkin yayınlanan bildiriye göre A101, Bim, Şok gibi marketler açık mı? Kargolar çalışıyor mu? Bankalar açık olacak mı? sorularının cevabını veriyoruz.

15 İLDE BANKALAR PAZARTESİ KAPALI MI OLACAK?

Türkiye bankalar Birliğinden yapılan açıklamada 15 ilde kamu ve özel banakların açık olmayacağı açıklandı. Diğer Büyükşehir ve ilçelerdeki banka şubeleri açık olacak.

16 VE 17 MAYISTA MARKETLER AÇIK MI?

Cumartesi ve pazar günü tüm bakkallar ve marketler kapalı olacak. Online alışverişi yapan işletmelerinde faaliyetlerine bu iki günde ara verilecek. Açık olacak yerlerde fırınlar yine vefa sosyal destek ekibi ile mahallelerde ekmek dağıtımına devam edecek.

18 MAYIS VE 19 MAYIS BİM, A101, ŞOK AÇIK MI?

Kısıtlamanın 3. gününde pazartesi günü marketlerin çalışma saatleri sabah 10:00 ile öğleden sonra 16:00 olarak açıklandı. Vatandaşlar kısa mesafedeki yürüme alanlarındaki marketlere gidebilirler. Tatlı siparişleri eve getirilebilecek. Bunun dışında araç ile seyahate izin verilmeyecek. 65 yaş üstü ile 20 yaş arasındaki vatandaşlara market izni verilemeyecek.

KARGOLAR AÇIK OLACAK MI?

Sokağa çıkma yasağında kargolar mesai saatleri içerisinde çalışmaya devam edecek.
Genelgede "Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda” yönetici, görevli veya çalışanlar, özel güvenlik görevlileri dahil kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar istisna kapsamında olacak.
Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan diğer görevliler arasında ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar da bulunuyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google