Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Bayramda Emeklilere ve Engellilere İkramiye Var Mı?

Ramazan bayramına az bir süre kalması nedeniyle "Bayramda emekliye ve engelli vatandaşlara ikramiye verilecek mi?" Soruları sorulmaya başlandı. İşte çok merak edilen o sorunun cevabı...

2020/05/21

Bayram ikramiyesi ne zaman?

Yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla milyonlarca kişiyi ilgilen ikramiyelerin ödeneceği tarih geçtiğimiz hafta duyurulmuştu. 018 yılından bu yana emekliler için Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kez 1000 TL bayram ikramiyesi verilmekte olup bu süreçte engelliler için ise evde bakım ödemeleri bayramdan önce ödenmesi bekleniyor. Ramazan bayramı dolayısıyla yapılacak ödemelerinin başında emekli maaşı geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından gerçekleştirilen açıklamada detayları neticesinde açıklanan ödemeler bayram öncesinde tamamlanacak.

Emeklilere Bayram İkramiyesi

Emeklilere bu Ramazan Bayramı’nda yapılacak olan 1000 TL bayram ikramiyesinin ödeneceği tarihler geçtiğimiz günlerce açıklanmıştı. Yapılan açıklamaya göre emekli vatandaşlar bayram ikramiyelerini 18 ile 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında alacak olup, Kurban Bayramı ikramiyelerini ise tarihlerde yeni bir düzenleme olmaza 27 ile 30 Temmuz 2020 tarihleri arasında alacaklar.

Engelliye Bakım Aylığı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada ayrıca engelli aylığı ve evde bakımdan yararlananların rapor sürelerinin de uzatıldığı ifadelere yer verildi.  Bu bağlamda “Engelli aylığı alan ve evde bakım yardımından yararlanan engellilerimizin 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasında süresi dolan raporlarını mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayıyoruz. Daha önce bir duyuruyla, engellilerin mağdur olmasını önlemek için 1 Mart ve sonrasında süresi dolan raporların da mayıs ayı sonuna kadar geçerli kabul edileceği açıklanmıştı” söylemlerini kullanarak engelli vatandaşlarımıza müjdeyi verdi.

Evde bakım aylıklar da yükseltilmiş olup Mayıs 2020 itibari ile güncel bakım aylığı bin 460 TL olarak ödenmeye başlanmıştır. Bakım aylığı için https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu adresinden sorgulama işlemi yapabilirsiniz.
( Gizle )
  1. mrb sayın engellileri düşünen arkadaşlar benim kızımın yüzde 51 engeli var ne maaş veriliyor nede iş bu nasıl bir engelliye yardım dayanışmak anlamadım lütven biri duyarlılık yapıp yardım edilmesini istiyorum 05436144567

    YanıtlaSil

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google