Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

10.000 TL Destek Kredisi Başvuruları Bitti - Sorgulama Ekranı

Devletin korona sürecinde uygulamaya aldığı 10.000 TL'ye kadar destek kredisi başvuruları sona erdi. Başvuruda bulunan ve krediye hak kazanıp kazanmadığını merak eden kişiler için sorgulama ekranlarını yazımızda paylaşıyoruz.

2020/05/31

Kredi sorgulama

Devletin kamu bankaları aracılığıyla pandemi döneminde ekonomik olarak güçlük çeken, geliri 5000 TL'nin altında olan vatandaşlar için sunduğu 6 ay geri ödemesiz düşük faizli temel ihtiyaç kredisi başvuruları bitti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile verilen bu krediden milyonlarca kişinin faydalandığı açıkladı. Krediye başvuru yapmak ancak henüz kendisine geri dönüş yapılmamış kişiler başvurularının durumunu merak ediyorlar. Peki krediye başvuruda bulunan kişiler başvuru durumunu nasıl sorgulayabilir? Tüm detayları haberimizde paylaşıyoruz.

Hükumet, Koronavirüs salgını nedeniyle meydana gelen ekonomik sorunların çözümü için dereye aldığı uygulamalardan bir tanesi olan kamu bankaları ile halka piyasa faiz oranının çok altında 0.48 faiz oranlı 6 ay geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli, 10.000 TL'ye bireysel temel ihtiyaç kredisi oldu. Milyonlarca kişi devletin verdiği 3.000, 5000, 7.500 ve 10.000 TL'lik kredilerinden faydalandı.

Kredinin Özellikleri Neler?

  • Maksimum 10.000 TL’ye kadar kredi veriliyor
  • 6 ayı ödemesiz olacak şekilde, 36 aya kadar vadeli,
  • Aylık eşit taksitli,
  • Aylık %0,49 faiz oranına sahip olacaktır.

Kimler Faydalanabiliyordu?

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyasından hane halkı geliri 5.000 TL ve altında olan kişiler faydalanabilmektedir.

Ödeme Tablosu

10.000 TL kredi ödemesi: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.
7.500 TL kredi ödemesi: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.
5.000 TL kredi ödemesi: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

Başvurular Bitti Sonuçlar Bekleniyor

Devlet tarafından 10.000 TL'ye kadar 6 ay geri ödemesiz krediye başvurular bitti fakat, daha öncesinde başvuruda bulunan ve kendisine SMS ile dönüş yapılmayan kişiler başvurularının sonuçlanmasını bekliyor. Başvuru durumunu sorgulamak isteyen kişiler aşağıdaki bağlantıları kullanarak, başvurusunun durumunu görebilirler.

Halkbank için:
Halkbank Mobil Şubesine giriş yaparak; Krediler >Yeni Kredi Başvurusu ve Sorgulama >Başvurularım> Onaylı Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izlemek yeterli olacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google