Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

1000 TL Pandemi Sosyal Yardım Başvuruları Sonuçlandı

Korona virüsü nedeniyle zor günler geçirdiğimiz şu günlerde devlet, ihtiyaç sahiplerine çeşitli destek paketleri açıklamıştı. Açıklanan bu paketlerden en kapsamlısı olan Pandemi Sosyal Yardımı'nın 3. faz başvuruları sonuçlandı. Sonuçlara göre yardım almaya hak kazanabilmek için istenilen şartlara sahip olan kişilere ödemeler gerçekleştiriliyor. Peki 1000 TL Pandemi Sosyal Yardımı'ndan faydalanabiliyor musunuz? Başvurunuzun sonucunu nereden öğrenebilirsiniz? Tüm detayları haberimizde paylaşıyoruz.

2020/05/17

1000 tl yardım sorgulama

Covid 19 nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1000 TL'lik yardımın 3. faz başvurularının sonuçları açıklandı. Bu ödemelerin ilk iki fazı geçtiğimiz ay gerçekleştirilmiş olup 3. Faz için başvurular için sonuçlar ise geçtiğimiz günlerde açıklanmış olup başvurusunu kontrol etmek isteyenler için vatandaşlar T.C. kimlik numaralarına göre hafta içi sorgulama yapabilmekte olup 0 olan pazartesi, 2 olan salı, 4 olan çarşamba, 6 olan perşembe, 8 olan cuma günü sorgulama yapabilecektir. Buna göre başvuru yapan kişiler, e-devlet üzerinden başvurularını sorgulayarak, sosyal yardıma hak kazanıp kazanmadıklarını öğrenebilirler.

Pandemi Sosyal Yardım Başvurusunu Sorgulamak İçin Tıklayın

Başvuru Şartları Nedir?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar
Başvuru yapmak isteyen kişiler https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu?basvuru=formu/ adresi üzerinden 1000 TL yardım başvurusu yapabilirler

4. Faz Gelecek Mi?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda en son 3. faz için başvurularıyla ilgili olarak başvuru ve değerlendirme sürecinin devam ettiği hakkında açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda Zehra Zümrüt'ün açıklamalarından yola çıkarak henüz 4. faz sosyal yardımının gündemde olmadığını ancak ihtiyaç sahibi olup, yardım talebinde bulunan kişilerin 3. faza yapabileceği söylenebilir. 

Fakat 4. faz için ilk 3 fazda yardımdan yararlanamayan vatandaşların da yararlanmaları için talepler devam ediyor.

Devletin ihtiyaç sahipleri için başlatmış olduğu sosyal yardımlardan haberdar olmak için Facebook  grubumuza katılın. 
Sosyal Yardımlaşma Facebook Grubu

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google