Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

81 İl İçin Tek Tek Açıklandı: O İlde Yaşayanlar Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden akşam saatlerinde son dakika açıklaması geldi. İşte açıklamaya ilişkin detaylar...

2022/06/20

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde son dakika açıklama yapıldı. MGM, yaptığı açıklamasında sağanak yağış için uyarılarını peş peşe sıraladı. Yağışların etkili olacağı bölgeleri ifade eden resmi kurumun güncel açıklaması haberimizde

Hava sıcaklığı ve rüzgar bilgilerinin yanı sıra uyarılarını arka arkaya sıraladı. Yağışların hala ülkemizi etkisi altına aldığını ifade eden MGM, “Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, (Tokat, Ordu, Giresun hariç) Karadeniz, Akdeniz’in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve güneyi, Toroslar Mevkii ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor” ifadesini kullandı.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İstanbul ve Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve güneyi, Isparta ve Toroslar Mevkii ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL?

MARMARA

Parçalı bulutlu, bölgenin doğusunun (Kırklareli’nin doğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir’in doğusu) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin ve İskenderun Körfez çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Isparta, Osmaniye ve Toroslar mevkiinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Eskişehir çevrelerinin, yarın (Salı) Yozgat, Sivas çevreleri hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısı ve güneyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra (Tokat, Ordu, Giresun hariç) bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google