Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Başvuru Tarihi ve Genel Şartlar

Sağlık Bakanlığı işçi alımları ne zaman? Başvuruda bulunacak adaylardan aranan genel şartlar ne olacak? Detaylar yazımıda.

2022/02/27

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımının Mart ayında yapılma belirtilirken 10 bin işçi alımının hangi kadrolarda yapılacağı da adaylar ile paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak Kadro dağılımının yanı sıra genel ayrıntılar da bildirildi. Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı için geri sayım başladı ve başvuru süreci öncesinde alımların hangi kadrolarda yapılacağı ve detayların neler olduğu adaylar ile paylaşıldı.

KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı personel alımı için kadro dağılımı da paylaşıldı. Mart ayında süreci başlayacak olan personel alımının “Temizlik personeli, Güvenlik personeli Klinik destek personeli, Bakım onarım hizmetleri, Diğer destek personeli” kadrolarında yapılacaktır.

BENZER SAYIDA PERSONEL ALIMI

Daha önceli atamada en çok kadro temizlik personeli alımları için verilmişti. Diğer kadrolar da güvenlik ve klinik destek personeli arasında paylaştırılmıştı. Bu doğrultuda 14 bin kişilik olan atamada 10.998 temizlik, 1.000 klinik destek, 2.000 güvenlik ve 2 de aşçı alımı yapıldığı belirtildi ve bu atamada ise 10 bin işçi kadrosunun benzer sayılarda yapılması beklendiği vurgulandı.

MEZUNİYET ŞARTINA DİKKAT

Temizlik görevlisi alımına en az ilköğretim mezunları başvuru yaparken Klinik destek elemanı (hastane) alımına liselerin sağlık hizmetleri alanı – hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği mezunlarının başvuru yapabildiği belirtilirken güvenlik görevlisi (silahsız) alımına en az lise mezunları ve güvenlik kimlik kartı sahiplerinin başvuru yapabileceği paylaşıldı.

Aşçı alımına Lise mezunu adaylar için yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden, Önlisans mezunu adaylar için aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezunlar başvurabilir.

ÖZEL ŞARTLARA DA HAİZ OLUNMALI

Konu ile ilgili olarak personel alımı için genel şartların yanı sıra kadrolara göre belirlenen özel şartlara da haiz olunması gerektiği ifade edildi. Adaylar genel şartlara haiz olacak ve kadrolara göre belirlenen özel şartlara da haiz olunması gerektiği ifade edildi. Bununla beraber genel şartlar ise şöyle paylaşıldı:

“657 sayılı DMK’daki şartları taşımak, 18 -35 yaş aralığında olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek”

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google