Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Müjde: Elektrik Faturaları Düşük Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturalarıyla ilgili müjdeyi verdi. Elektriği düşük tarifeden faturalandırmanın yolu açıklandı.

2022/02/02

Yeni yılla gelen elektrik zammı sonrası hanelerde 150 kWh’ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dâhil 1,37 TL’den faturalandırılmaya başlandı. Elektrik tarifeleri hakkında bir indirim yapıldı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karar ile 34 liralık indirim yapılmış oldu. Bu doğrultuda hanelerde 150 kWh’ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dâhil 1,37 TL’den faturalandırılmaya başlandı, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyatın ise 2,06 TL olacağı ifade edildi.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Vatandaşlardan yüksek elektrik faturası şikayetleri gelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan rahatsızlık üzerine bu konuda yeni bir düzenlemeye gidildiğini ifade ederek açıklamalarında “Vatandaşlarımızın şikâyetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör ise elektrik faturalarını düşük tarifeden faturalandırmanın yolunu açıkladı. Kademeli tarifede hesaplamanın nasıl yapıldığını ve düşük tarifeden faturalandırılmak için neler yapılması gerektiğini belirten Güngör yazısında “Özellikle Akdeniz, Ege gibi sahil bölgelerinde de doğalgaz altyapısı tamamlanmayan yerler var. Buradaki vatandaşlar kışın ısınmak için klima ya da ısıtıcıları kullanıyor.” ifadelerini kullandı.

210 KİLOVATSAATE ÇIKARILDI

Herkes kademeli tarifenin nasıl işlediğini merak eden vatandaşlar olduğunu belirten Günögr yazısında “Malum, daha önce düşük tarife bedeli için aylık tüketim limiti 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Fakat birçok kesimden evlerde aylık tüketimin daha yüksek olduğuna dair itirazlar geldi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. Kademeli tarifede limitin artırılmasına karar verildi. Böylece, kademeli tarifede günlük limit 7 kilovatsaate, aylıkta ise 210 kilovatsaate çıkarıldı.” dedi.

DÜŞÜK TARİFEDEN YARARLANMANIN YOLU

Bazı dağıtım şirketlerinin hesaplama yaptığını belirten Güngör elektronik aletlerin ne kadar çalıştırıldığında faturanın düşük geleceğini belirtti. Düşük tarifeden yararlanmak için şunların olması gerekiyor:

Haftada 28 saat TV, 168 saat buzdolabı, 6 saat çamaşır makinası, 2 saat elektrik süpürgesi, 3 saat bulaşık makinası, 1 saat ütü, 1 saat saç kurutma makinası, 42 dakika mikrodalga, 84 dakika su ısıtıcısı, 3 saat fırın, 20 saat bilgisayar, 90 dakika aspiratör, 21 saat şarj aleti, 42 saat led aydınlatma, 168 saat derin dondurucu, 56 saat kombi, 24 dakika mikser, 18 dakika tost makinesi çalıştırdığınızda aylık tüketim 210 kilovaatsaati geçmediğinden kaynaklı olarak düşük tarifeden yararlanılacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google