Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Son Dakika: Okullar O Tarihte Kapanıyor

Omicron varyantının ülkemizde hızlı bir şekilde yayılıyor olması gözleri okullara çevirdi. Peki okullar ne zaman kapatılacak? İşte detaylar...

2022/01/09

Omicron varyantının hızla yayılmasıyla birlikte gözler okulların ne zaman kapanacağına çevrildi. Yeni vaka sayıları 40 bine kadar yükselirken bu sayı gün geçtikçe artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ise Ocak ayı içinde okulların kapanacağı belirtildi. Peki okullar hangi tarihte kapanacak? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığının kararı kapsamında takvim paylaşıldı. Bu takvime göre okullar 21 Ocak 2022 tarihinde yarıyıl tatiline girecek. Yani okullar yarıyıl tatili kapsamında tamamen kapanmış olacak.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında, birinci dönem 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 31 Ocak 2022 tarihinde ilk dönem sona erecek. Ayrıca ikinci dönem ise 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak ve 17 Haziran 2022 tarihinde okullar yaz tatiline girecek.

Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü bitiyor.

Ayrıca öğrenciler ve veliler tarafından ara tatil tarihleri de merak ediliyor. 7 Şubat 2022 Pazartesi günü ise ikinci dönem başlayacak. İkinci ara tatil ise 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde uygulanacağı duyuruldu.

TATİL UZAYACAK MI?

Tüm bunların yanı sıra Omicron’dan kaynaklı olarak vaka sayıları yükseldi ve vakaların artmasından kaynaklı olarak yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimine gün gün uymak konusunda kararlı gibi görünüyor. Yapılan son Bilim Kurulu toplantısında Bakan Koca bir açıklama yapmış ve açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Eğitim kurumlarımızda alınması gereken tedbirleri içeren çalışma rehberine tam riayet edilerek hareket edilmelidir. Okullarımızda maske kullanımı, hijyen kurallarına uyum ve ortam havalandırma kurallarına tam uyum gerekmektedir. Okullarımızda Yüz Yüze Eğitim devam edecektir. Ülkemizdeki tüm müesseseler kapanmadan okullarımız kapanmayacaktır. Tedbirlere uyarak eğitime devam edilecektir.”

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google