Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Doğalgaz Yardımı Kimlere Verilecek? Başvurusu Nereye Yapılır?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz yardımına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki doğalgaz desteğinden nasıl faydalanılacak?

2022/01/07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılacağını açıklamasının ardından binlerce vatandaş yardım hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Erdoğan, kömür yardımının doğalgaz desteği olarak da verilebileceğini belirtmişti. İşte, yeni doğalgaz yardımı hakkında detaylar...

DOĞALGAZ YARDIMI NEDİR? 

Erdoğan, destekler arasında doğalgaz yardımını da ekleyerek detayları açıkladı; ''2021 yılında vatandaşlarımız lehine doğalgazda 80 milyar, elektrikte 20 milyar, akaryakıtta 65 milyar liralık kamu adına fedakarlık yaptık Vatandaşlarımızın cebinden çıkacak 165 milyar lirayı kamu kaynaklarından karşıladık. Kamunun vatandaşlarımıza desteği sürmektedir.

Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımlarının yeni yıl ile birlikte, altını şimdi çiziyorum, doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN, NASIL YAPILIR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha önce yaptığı açıklamada, ''Sağladığımız kömür yardımı kadar doğal gaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız.

Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız" dedi.

Doğalgaz yardımından haberdar olmak için Instagram sayfamızı takip edebilirsiniz. Instagram sayfamızı takip etmek için TIKLAYIN

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google