Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Doğalgaz Yardımı Başvuruları Başlıyor!

Milyonlarca vatandaşın beklediği doğalgaz yardımı başvuruları başlıyor. Peki doğalgaz yardımından kimler faydalanabilecek? İşte detaylar...

2022/01/11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda doğalgaz yardımına yer vermesiyle birlikte binlerce vatandaşın gözü bu yardımı çevrildi. Vatandaşlar tarafından kimlere doğalgaz yardımı verilecek? Sorularının cevabı araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili merak edilen açıklamalar geldi..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından beklenen açıklama geldi. Bakan Yanık doğalgaz desteği için önemli açıklamalarda bulundu.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Yanık doğalgaz yardımı için yaptığı açıklamasında, “Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa Mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Doğalgaz yardım başvurusunun önümüzdeki günlerde başlaması ve başvuru kanallarının açıklanması bekleniyor.

HİZMETİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRACAĞIZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şu açıklamayı yaptı.

 
“Sağladığımız kömür yardımı kadar doğalgaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız”

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Bakan Yanık, destek ödemelerinin kimlerine yapılacağına ilişkin ise “Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google