Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücret görüşmeleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

2021/12/01

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrette. Konuya ilişkin olarak yetkililerden temenniler iletilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin olarak grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız" dedi. Grup toplantısında da ekonomik gelişmelere değinen Erdoğan, "Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu tüm cümle alem bilir. Hiçbir zaman faizci olmadım. Bugün de değilim, yarın da olmayacağım" diye konuştu. Büyüme rakamlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dün 2021'in üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 7.4 olarak açıklandı. Bu oran ile G20 içinde ilk sırada yer alıyoruz" ifadelerini kullandı.

KOMİSYON TOPLANDI

Asgari ücret zammında milyonların beklediği an geldi. Türk-İş, TİSK ve hükümet kanadı ilk toplantısını yapmak için toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Biz enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmanın karşısında çalışanı koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Türkiye'de sadece asgari ücretle geçinen 6 milyon emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücreti belirleyeceğiz" dedi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google