Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Rusya Türkiye'den 50.000 İşçi Alımı Yapacak

Rusya, Türkiye'den 50.000 vasıflı ve vasıfsız işçi alımı yapacağı gündeme geldi. İşte habere ilişkin detaylar...

2021/10/02

Rusya, Moskova başta olmak üzere Türkiye'den özellikle inşaat projelerinde görev alacak 50.000 işçi alımı sosyal medyada gündem oldu. Rusya'da faaliyet gösteren bir çok Türk inşaat şirketi üzerinden yapılması beklenen alımlarda çalışan kişilere ne kadar maaş verileceği adayların en çok merak ettiği konular arasında geliyor.

50 BİN İŞÇİ ALIMI

Son zamanlarda Rusya’da inşaat sektöründe etkinlik gösteren inşaat şirketleri, yapı firmaları ve mühendislik şirketlerinin yayınladığı iş ilanlarında fazlaca fazla bir artış görülüyor. Resmi kurumlar tarafınca açıklanan verilere nazaran e Rusya’nın başkenti Moskova’da inşaat sektörü çerçevesinde ortalama 50 bin açık iş pozisyonu bulunuyor. Bundan önceki yıl 15 bin seviyelerinde bulunan bu rakama pandeminin etkisiyle devamlı olarak artış göstermiştir.

960 DOLAR MAAŞ VERİLECEK

Öteki taraftan tüm Rusya genelinde inşaat sektöründe aranan işçi ve gösterilen iş ilanları sayısı ortalama 500 bin ile fazlaca daha çok. İnşaat sektöründe çalışacak işçi ve eleman bulunamaması ve arz talep dengesinin bozulması aylık averaj maaşların da bir miktar yükselmesini sağlamış oldu. Bu doğrultuda inşaat sektöründe 786 dolar ücret veriliyorken bu meblağ 960 dolara kadar terfi etmiştir.

İnşaat sektöründe çalışan yabancı ve göçmen nitelikli işçilerin ülkeden ayrılmalarıyla zor durumda kalan sektörde işçi ve eleman açığını kapatmak için ülkenin değişik bölgelerinden işçi getirme planı oluşturuldu. Hayata geçirilen bu plan kapsamında başta Moskova olmak suretiyle öteki şehirlerde boşalan yabancı ve göçmen işçi pozisyonlarına personel alımı yapılacak.

İŞÇİLERİN ÜLKEYE GİRİŞİ KOLAYLAŞTIRILACAK

Ülke genelindeki işçi ve eleman açığı sebebiyle resmi makamlar tarafınca çeşitli tavsiyeler veriliyor. . Öteki bölgelerden Rus işçi ve eleman getirme planının fazlaca verimli olmaması ve talebi karşılamaması dolayısıyla son olarak Rusya İnşaat Bakanlığı yeni bir tavsiye getirdi. Rusya İnşaat Bakanlığı inşaat sektörü ve inşaat projelerinde çalışacak yabancı ve göçmen nitelikli işçi açığının kapatılması için asla eğer olmazsa rahatlama sağlaması için yurtdışından gelecek olan yabancı ve göçmen işçilerin ülkeye girişinin kolaylaştırılması teklifi sunuldu. Bu doğrultuda açık bulunan personel eksikliğinin kapatılması planlanıyor.

Sitemizde yer alan inşaat firmalarına ait iş başvuru formlarını görüntülemek için tıklayın

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google