Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Çalışma Bakanı'ndan Asgari Ücret Zammı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2021/10/23

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların beklediği 2022 yılı asgari ücret zammı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında “Devlet bu ekonomik sorunlar karşısında çalışanlarını koruyacak, enflasyona ezdirmeyecek ifadelerini kullanarak asgari ücret için sinyal verdi.

Bakan Bilgin konuşmasının başında yaşanan bazı sorunlar olduğunu söyledi. Sorunların başında ilk sırada enflasyonu gösteren Çalışma Bakanı Bilgin, bu sorunun dünyanın her yerinde olduğunu söyledi. Enflasyon sorunun salgın nedeniyle üretimde durma ve yavaşlamalardan kaynaklandığını ifade eden Vedat Bilgin Türkiye’nin atacağı adımlara değindi. Enflasyon sorunun Türkiye’de ihracata dayalı büyüme modeliyle kırılacağını ifade eden Bakan Bilgin yerli üretim vurgusu yaptı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarında asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki dönemde asgari ücret önümüze geliyor. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzde ne yapacağımızı biliyoruz. Türkiye’nin ekonomik sorunlarına karşı kimseyi, çalışanlarımızı, emeğimizi koruyarak enflasyona ezdirmeyerek yolumuza devam edeceğiz”

ASGARİ ÜCRETE BÜYÜK ZAM BEKLENTİSİ

Bakan Bilgin’in bu açıklamalarının ardından asgari ücret beklentisi de arttı. Vatandaşlar 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret için büyük bir zam yapılmasını beklemeye başladı.

Asgari ücret hakkında bir gelişme olduğunda veya açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google