Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İŞKUR TYP Başvuruları Nasıl Yapılır?

İŞKUR TYP alımları başladı. Peki TYP ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Başvuru yollarını resimli bir şekilde adım adım anlatıyoruz.

2021/08/28

İŞKUR, TYP ilanlarına yoğun ilgi devam ediyor. Okulların açılacak olmasıyla birlikte başlayan TYP sürecinde adaylar başvuru yöntemlerini araştırıyor. Yeni dönemde 10 bin kişilik alım bekleniyor.  Peki TYP Personel alımları hangi iller için yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek? Hangi çalışma alanları ile alım yapılacak? Tüm detayları sizlerle paylaşacağız.


KİMLER TYP PERSONEL ALIMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK?

İŞKUR'da Yayımlanan ilanlara başvuruda bulunmak için adayların, Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç), Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması gerekmektedir.


ADIM ADIM BAŞVURU YÖNTEMİ

1. Adım: Adaylar öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresine tıklamaları gereklidir.

(İşkur TYP ilanları bazı illerde yayınlanmaya başladı. Yaşadığınız şehirde TYP ilanlarının yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmek için açılan sayfada "Başvuru yapılacak il" bölümünden yaşadığınız ili seçerek "Ara butonuna basmanız gerekmektedir.)

2. Adım: Sonrasında İŞKUR Sistemine Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki görselde gördüğünüz alana girmeniz gereklidir.


3. Adım:
İlgili bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi bir ekran gelecek ve ilgili görselde eğer biliyorsanız TYP numarası veya Birim yazan kısma kendi ilinizi girebilirsiniz. Yada Ara butonuna tıklayarak tüm TYP Personel Alımı ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google