Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Aylık Geliri 6 Bin 500 TL'den Aşağı Olan Herkes Başvurabilir

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara TOKİ'den müjdeli haber geldi. 26 ilde satışa çıkan konutlar için başvurular başladı.

2021/07/10

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için TOKİ'den müjdeli haber geldi. Taksitlerin 388 TL'den başladığı duyuruldu.

Uygun ödeme koşulları ile her yıl on binlerce kişiye ev sahibi yapan TOKİ, aynı zamanda bütçesini korumak ve zorlanmak istemeyen vatandaşlara da destek oluyor.

TOKİ uygun fiyatlı konut müjdesi verdi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sunduğu fırsatlarla birlikte uygun ödeme koşullarıyla her sene binlerce kişiyi ev sahibi yapıyor. Şu an için 26 ilde satışa çıkan konutlar için başvurular başladı. Uygun fiyatlı taksitli bir şekilde ev almak isteyenler için detaylar haberimizde..

BAŞVURULAR 14 HAZİRAN’DA BAŞLADI

Burdur’da buluna bir projede 14 Haziran’da başvurular başladı. Fiyatlar 210 bin TL’den başladığı projelerde taksitler 933 TL’den başlıyor.

1.025 KONUT SATIŞA ÇIKACAK

Aynı zamanda İstanbul’da konut almak isteyenler için de yeni projelerin Esenler ve Tuzla ilçesinde yapılacağı duyuruldu. Toplam da 1.025 konut satışa çıkacak.

Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde bulunan 508 konut 13 Ağustos tarihinde ihaleye çıkacak.

TAKSİTLER 388 TL’DEN BAŞLIYOR

Giresun ilinin Güce ilçesinde bulunan projede ise taksitler 388 TL’den başlıyor

ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olma

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500  TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 7.000 TL olarak uygulanmaktadır.)

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google