Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ali Ağaoğlu'ndan Flaş Dolar Tahmini

Ünlü Ekonomist Ali Ağaoğlu, piyasada yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulurken dolar tahminini de açıkladı.

2021/07/31

Ünlü Ekonomist Ağa Oğlu'ndan flaş dolar tahmini geldi. İşte Ali Ağaoğlu'nun piyasalara yönelik değerlendirmeleri ve dolar tahmini...

Türkiye ve küresel piyasada dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Koronavirüs pandemisinin küresel piyasalara tesiri devam ediyor. Bu tesirlerina bağlı olarak piyasalarda durgunluk devam ediyor.

''FAİZ ARTIMI VE YA İNDİRİMİ BEKLEMİYORUZ''

Ekonomist Ali Ağaoğlu, dolar kuruna ilişkin değerlendirmede bulundu. Ağaoğlu, Merkez Bankası'nın politikalarına da değindi. “Merkez bankaları bağımsızdır. Dolayısıyla başlarından bir yardım beklemezler. ifadelerini kullandı. 

Eğer bir merkez bankası başkalarından yardım bekliyorsa bu başlı başına bir zayıflık göstergesidir. Merkez Bankası'nın elinde faiz silahı var. Gerektiğinde bunu doğru bir şekilde kullanmalıdır. Şu andaki Merkez Bankası yönetimi bir faiz artırımın enflasyonu frenleyeceğine inanmıyor. Açıkçası bu konuda haklı olabilirler. Bundan dolayı da yakın bir gelecekte ne bir faiz artırımı ne de bir faiz indirimi beklemiyoruz.” dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceğine ilişkin de görüşlerini paylaşan ünlü ekonomist “Merkez Bankası'nın Eylül ayında bir faiz indirimi yapmasına ben imkan tanımıyorum. Ağustos ayında enflasyon rakamlarının yüksek gelmesini bekliyorum.'' dedi.


''DOLARDA DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ''

Piyasalarla ilgili konuşan Ağaoğlu'nun gündeminde dolar kuru da vardı. Ünlü ekonomist “Gelişmekte olan ülkelere karşı baskılar azalınca Türk lirası da bundan faydalandı. Bu da endişeyi ve stresi azalttı ve hareket alanı meydana geldi. Döviz talepleri ertelenmiştir diyebiliriz. Dolayısıyla piyasalar kurda bir parça gevşeme beklemeye başladılar. Bu da gayet haklı bir beklentidir.'' dedi.

Ağaoğlu, bu pozitif havanın düşüşe neden olacağını ifade etti. Düşüş beklentisini ''Dolar kurunda gerilemeleri görmeye başladık. 8,48 TL gibi psikolojik bir eşik düşüş yönüyle aşıldı. Bana göre çok uzun olmayan bir gelecekte dolar kurunu 8,30 TL seviyelerinde göreceğiz.” sözleriyle ifade etti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google