Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

1100 TL'lik Yardımda "Kapsam Dışı" Uyarısı Neden Çıkar? Kapsam Dışı Ne Demek?

1100 TL'lik pandemi yardım başvurularında "Kapsam Dışı" uyarısının ne anlama geldiğini ve neden böyle bir sonuçla karşılaştığınızı açıklıyoruz.

2021/05/23

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1100 TL'lik pandemi yardım başvurularının başladığını açıklamasının ardından milyonlarca vatandaş e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirdiler. Başvuru yapan vatandaşlardan 2 milyonu aşkın haneye yardım yapılırken, başvuru yapan binlerce kişi sorgulama ekranında "Kapsam Dışı" uyarısı almaktadır. Peki kapsam dışı uyarısı ne anlama gelmektedir? İşte detaylar...


YARDIMIN DURUMU KAPSAM DIŞI NE DEMEK?

1100 TL sosyal yardımın kendisine çıkıp çıkmadığını merak eden bireyler e-Devlet üzerinden sorgulama yapıyorlar. 'Sosyal yardım kapsam dışı, merkezi yardım kapsam dışına çıktı' ibareleri ile karşılaşanlar ise sosyal yardım alma şartları taşımadığını ifade etmektedir. Kapsam dışı: Bakanlık tarafından belirlenen 1100 TL sosyal yardım şartları taşımadığınız ve maddi yardım almaya hak kazanamadığınız anlamına gelmektedir.

1100 TL SOSYAL YARDIM SORGULAMA NASIL YAPILIR?

"Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e Devlet üzerinden yapılabiliyor. Sorgulama yapmak için burayı tıklayın!

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google