Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ramazan Ayında Uygulanacak Yasaklar Belli Oluyor

Vaka sayılarının 60 bine dayanması ile birlikte Ramazan ayında yeni yasakların uygulanmaya alınması gündemde. İşte uygulanması beklenen yasaklar...

2021/04/11

Artan vaka ve ölüm sayıları yeni yasaklar hatta tam kapanmayı tekrar gündeme getirirken, vatandaşlar Ramazan ayı için hangi tedbirlerin alınacağını merak ederken, kulislerde Ramazan ayı boyunca alınması planlanan tedbirlere ilişkin duyumlar da gelmeye başladı.

Türkiye 13 Nisan Salı günü itibariyle Ramazan ayına giriş yapacak. İl oruçların tutulduğu Salı gününde de tedbirlerin devrede olması bekleniyor. Bu kapsamda Ramazan ayında alınabilecek tedbirler de yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Açıklanan son koronavirüs vakalarına göre salgında son olarak 52 bin 676 yeni vaka tespit edildi. Salgın yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ise 248 olarak açıklanırken, her yeni gün belli olan rakamlar, durumun ne kadar tehlikeli olduğunu bir kere daha ortaya koyuyor.

CUMHURBAŞKANI SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayına ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrasına hazırlamak. Ramazan ayında rakamlarımızı düşürmeyi amaçlıyoruz, önceliğimiz sağlık”

KONUŞLAN TEDBİR KARARLARI

Pazartesi günü, alınacak olan koronavirüs kararlarının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Bu kapsamda 6 ay öncesinde uygulanan berber, kuaför, spor salonu, yüzme havuzları, lokanta ve kafe gibi mekanların kapatılmasının yanı sıra, düğün, taziye ve asker uğurlama gibi etkinliklere kısıtlama gelebileceği ifade ediliyor. Aynı zamanda 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı için de saat ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının yapılabileceği belirtiliyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google