Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Kısıtlamaların Kaldırılması Bu İllerde Ertelendi: 5 Şehirde Önlemler Arttırıldı

1 Mart 2021 tarihi ile kademeli normalleşmeye geçilmesi beklenirken vaka sayılarının arttığı 5 şehirde yeni kararlar alındı. Kısıtlamalar arttırıldı.

2021/02/25

1 Mart tarihinde kademeli olarak kısıtlamaların kaldırılması bekleniyor. Ancak bazı illerimizde vakalar o günden bu haftaya oldukça arttığı gözlendi. Artan vakalar nedeniyle kısıtlamaların gevşetilmesi değil daha da artırılması kararlaştırıldı.

Valilikler , İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısını gerçekleştirdi ve kısıtlamaların artırılmasına karar verdi. Kararlar yayımlandı ve kısıtlamaların kaldırılmasını bekleyen 4 şehirde kısıtlamalar artırıldı. 

KAYSERİ

Kayseri'de vakalar artışa geçti ve sinema salonları için yeni karar alındı. Sinema salonları açılmayacak. Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nın 18/11/2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgesi doğrultusunda; kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ve önlemler belirlenmiş ve bu kapsamda sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerinin de 31/12/2020 tarihine kadar durdurulması kararlaştırılmış, bilahare yine İçişleri Bakanlığı'nın 30/12/2020 tarih ve 21751 sayılı Genelgesi doğrultusunda da bu süre 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesine, yukarıda alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.


SAKARYA

Sakarya'da kent genelinde düğün, nişan, nikah, kız isteme gibi etkinliklerin yanı sıra tüm spor salonlarının faaliyetleri 15 Mart'a kadar yapılmayacak ve Sinema salonlarının faaliyetlerine verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatıldı. 

Bunun yanı sıra apartman, site gibi yerleşim alanlarındaki bir araya gelinen ortak kullanım alanları (sosyal tesis, kapalı kamelya), ortak oturma mekanı şeklinde kullanılan mekanların kapatılması kararlaştırıldı ve evlerde gün, mevlit, taziye, kutlama veya buna benzer insanların bir araya gelmesine neden olan etkinlik ve buluşmaların yasaklanması hükmüne titizlikle riayet edilmesi karara bağlandı.


SAMSUN

Samsun'da kalabalık caddelerde HES kodu uygulaması başlatıldı. Samsun'un Türkiye'de en çok vaka artışı yaşanan 4'üncü kent olduğunu SÖYLEYEN VALİ DAĞLI ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Mücadeleyi elden bırakmayacağız, aynı şekilde devam edeceğiz. Kaymakamlar sahada, emniyet, jandarma ekiplerimiz sahada, yerel yönetimlerimiz sahada, yine muhtarlarımızı aktif olarak görevlendirdik. Hatta diyanet görevlilerinden cuma günleri yardım alıyoruz. Mücadelemiz devam edecek."

"Özellikle birkaç ailenin bir araya gelmesi. Ayrıca cenazelere 30 kişi ile sınırlandırılmasına rağmen çok yoğun şekilde katılım olması. Yine kenttin ana arterleri ve merkezi yerlerinde hala yoğunluğun devam etmesinden bulaşın artığını ve ne dereceye geldiğini gördük. Bu durumda denetimlerimizi daha da artırıyoruz. Bundan sonra taviz vermeyeceğiz kesinlikle."

"Mecidiye, Saathane gibi vatandaşların yoğun olduğu yerleri yerel yönetimlerle birlikte kapatmak suretiyle HES kodu uygulaması yapacağız. Buralarda fazla kalabalıkların oluşmasını mutlaka engelleyeceğiz. Aşılama çalışmalarına bakarsak gayet iyi durumdayız. Dün itibariyle 150 bin vatandaşımızın aşılaması yapıldı. Bunlarda büyük oranda birinci kademe aşılamaları yapıldı ve ikinci kademe aşılama devam ediyor. Aşılamada özellikle iyi durumdayız ve bunun için sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm kurumlarımızla, randevu alamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın randevu alması için biz yardımcı alıyoruz. Bu manada arkadaşlarımızın hepsini seferberliğe devam ettik. Aşılama güzel bir şekilde devam ediyor ve daha da hızlanıyor."


OSMANİYE

Osmaniye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkanlar, karantina sürelerinin ilk 7 günü devlet yurtlarında kalacak.


TOKAT

Tokat'ta  düğün, nişan, nikah gibi etkinliklerin 1 Mart'tan itibaren 10 gün süreyle yapılmamasına karar verildi. Açıklamada, ""Tokat 100 bin kişiye düşen oranda ilk 10'da. Biz buna 'bana ne' diyemeyiz. 1 Mart'ta itibaren yeni normale dönülüyor. Bu konuda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarına yetki verildi. Bizim de yeni normale dönebilmemiz için, esnafımıza daha fazla yardımcı olabilmemiz için bu mücadeleyi daha yoğun olarak yürütmek zorundayız. Bizim hemşehrilerimizden istediğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, Sayın İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgeler, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kararlara titizlikle uymalarını istiyoruz. Özellikle hafta sonu yasaklarına dikkat etmelerini istiyoruz. Çok işçi çalıştıran yerler ve pazar yerlerinde HES kodu uygulaması yapılacak. 10 gün boyunca hayvan pazarlarını kapatacağız. 10 gün sahaya basmamız lazım. Tedbirleri önemsememiz lazım. Düğün ve nikahların 10 gün boyunca yapılmasını istemiyoruz. Düğünler konusunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz." denildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google