Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Hangi Ülke Ne Zaman Sürü Bağışıklığı Kazanacak? Tarih Açıklandı

1 yıldır hayatımızda olan ve başladığı günden beri hayatımızı büyük ölçüde etkileyen koronavirüs salgınında normalleşme için gerçekçi tarih açıklandı.

2021/02/07

Koronavirüs ne zaman hayatımızdan çıkacağıyla ilgili olarak Amerikan Bloomberg TV kanalının yapmış olduğu hesaplamaya göre koronavirüse ek olarak, yeni çıkan ve daha hızlı yayılan mutasyona karşı bağışıklığın kazanılması için en az 7 yıl sürenin olduğu ifade edildi. İki doz aşıya göre Türkiye'de bu süre 2,5 yıla iniyor. Türkiye'nin bağışıklık kazanması ve tamamen normalleşmeye dönebilmesi nüfusunun yüzde 75ini aşılayarak sürü bağışıklığı kazanmasıyla mümkün olabilir.

124 MİLYON KİŞİ AŞILANDI

Resmi kaynaklardan gelen verilere göre dünya genelinde yaklaşık olarak 124 milyon kişi koronavirüse karşı aşılanmış durumda. Sürü bağışıklığının tam olarak kazanılması için nüfusun yüzde 75'inin aşılanmış olması gerekiyor.

TÜRKİYE NE ZAMAN BAĞIŞIKLIK KAZANIR?

İki doz aşıya göre yapılan hesaplamalarda Türkiye'nin ortalama 2,6 yıl sonra nüfusunun yüzde 75'ini aşılayarak sürü bağışıklığı kazanabileceği belirtildi. Bu süre dünya genelindeki pek çok Avrupa ülkesinde farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

SÜRE KISALABİLİR

Ancak koronavirüse karşı yeni aşıların bulunması ve tedavi yollarının tespit edilmesi durumunda bu sürenin kısalabileceği ifade ediliyor. Uzmanlar 67 ülkeden gelen günlük verilerin dikkate alınarak bu modellemenin yapıldığını ifade ederek, ülkelerin verilerini güncellememiş olabileceğinin de altını çiziyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google