Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağının Kalkacağı Tarih Verildi

Uzun süredir devam eden hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının ne zaman kaldırılacağı merak edilirken konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

2021/02/16

Sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı tarih hakkında flaş bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığı'nda yapılması bekleniyor. Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kabine toplantısında koronavirüs kısıtlamaların gündeme geleceği öğrenildi.


TARİH AÇIKLANDI

1 Mart 2021 tarihinden itibaren bu sistemin geçerli olacağı, kısıtlamaların iller bazında bu tarihten itibaren gevşetileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı dün akşam bir tablo paylaştı ve 100 bin kişi başına illerdeki vaka sayısını gösteren haritayı yayımladı. Bu haritaya göre hareket edileceği ve illerde vakaların azlığına göre kısıtlamaların azaltılacağı, gevşetileceği öğrenildi. İşte o harita:

"Son basın toplantımızda illerimizdeki  vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz."

Sizce hangi illerde sokağa çıkma yasağı kalkmalı? Yorum kısmı aşağıda.

"İllere göre haftalık (8-14 Şubat) Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 60,19, Ankara'da 35,49, İzmir'de 44,39 oldu. Haftalık vaka sayısında ilk üç il Trabzon, Rize ve Ordu yer aldı."

Sadece vaka sayısı değil hastanelerin kapasitesi, yoğun bakım yatak sayısı gibi kriterler de göz önüne alınacak. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma yasağında ise iller bazında saat değişikliği yapılacağı bildirildi. Hafta sonu yasaklarının kaldırılacağına yer verildi. Akşam kısıtlamalarının devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google