Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Fahrettin Koca Açıkladı: Mutasyon 17 Şehrimize Sıçradı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada mutasyonlu virüsün 17 şehrimize sıçradığını duyurdu.

2021/01/29

İlk olarak İngiltere'de görülen koronavirüsün mutasyon geçirmiş versiyonu ülkemizde de yayılmaya devam ediyor. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yayımladığı yazılı açıklamada, "Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü." ifadelerini kullandı.
Bakan Koca, virüsün mutasyona uğramış halinin şimdilik aşı çalışmalarını etkilemediğini fakat yeni mutasyonların aşı çalışmalarını da ileride zorlayabileceğini vurgulayarak, koronavirüs konusunda en büyük silahın halen maske , mesafe ve hijyen olduğunu hatırlattı. Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında şunları kaydetti:  

Virüsün mutasyona uğramış olması şimdilik aşı çalışmalarını etkilememektedir. Ancak yeni mutasyonlar aşı çalışmalarını da zorlayabilir. En büyük silahımız halen maske ve mesafe kuralına uymak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google