Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücrette Sürpriz Karar: En Yüksek Zam İçin Uzlaşı

2021 Asgari ücret zammının ne kadar olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken zam görüşmelerinde sona doğru yaklaşılıyor.

2020/12/02

Asgari ücret zam görüşmelerinde geri sayımda sona yaklaşılıyor. Bu bağlamda komisyonun cuma günü toplanacağı duyuruldu. Asgari ücret görüşmelerine günler kala önemli bir açıklama geldi. Yeni asgari ücret görüşmeleri 4 hafta sürecek ve Aralık ayının sonunda 2021 yılı için geçerli olacak asgari ücretin tutarı belirlenecek. Komisyonda 3 kesim var. Bunlar: İşçi kesimini temsilen Türk İş, İşveren kesimini temsilen TİSK ve hükümet kesimini temsilen hakem görevinde Çalışma Bakanlığı.


YÜKSEK ZAM İÇİN İŞÇİ KESİMİNDE UZLAŞI

Edinilen son dakika bilgilerine göre işçi kesimi, 2021 yılı asgari ücret zammının yüksek olması, işçilerin lehine birk arar alınması için uzlaşıya gidiyor. Türk İş 'in zammı yükseltmek için komisyona katılma yetkisi olmayan diğer işçi sendikaları ile birlikte hareket edeceği öğrenildi. Hak İş ve DİSK ile birlikte hareket edecek Türk İş, komisyonda işçilerin lehine olacak bir zam için pazarlık yapacak. 


SÜRPRİZ KARAR: ENGELLİ İŞÇİ KATILACAK

Geçen sene bilindiği üzere bir asgari ücretli personel komisyonun ilk toplantısına katılmış ve geçim zorluğunu komisyona anlatmıştı. Bu sene de Türk İş bir işçiyi komisyona götürecek. Engelli bir işçinin de heyette yer alacağı öğrenilirken 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bu kararın açıklanacağı öğrenildi. 


Sözcü'den Erdoğan Süzer bugün kaleme aldığı yazısında komisyonda söz sahibi olmayan Hak İş ile DİSK'in de ortak şekilde hareket edip milyonlarca asgari ücretlinin daha iyi bir maaş zammı alması için çalışma yürüteceği öğrenildi. 


Türk İş Sendikası'ndan bir yetkili yaptığı açıklamada amaçlarının olabildiğince yüksek bir zam olduğunu söyleyerek, “Komisyona elinizi açık ettiğinizde, yani ‘şu rakamdan daha azını kabul etmem' dediğinizde pazarlık gücünüz zayıflayabiliyor. Biz tüm işçilerin ortak gücünü arkamıza alıp, istediğimiz rakama ulaşana kadar masada kalıp pazarlığı sürdürmek istiyoruz. Masada kalmanın yararı olmayacağını gördüğümüz noktada ise gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google