Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Tam Kapatma ve Seyahat Yasağı Açıklaması

Vaka sayılarındaki artış devam ederken, tam kapanma ve seyahat yasağı gündeme gelmeye başladı. Bakan Fahrettin Koca'dan konuya ilişkin açıklamalar...

2020/11/24

Son dönemlerde ciddi artış yaşanan koronavirüs vaka ve ölüm sayılarında artış devam ederse olası 3 senaryo açıklandı.

Milli Gazete'de yer alan haberde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın , vakalar azalmaz getirilmesi planlanan 3 yeni kısıtlama hakkında bilgi verdi.

YENİ HASTA SAYISINDA KORKUTAN YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Önceki gün açıklanan 23 Kasım Koronavirüs tablosuna baktığımızda yeni hasta sayısının 6.713 olduğu görülürken vefat sayısının 153 olduğu görüldü. Koronavirüse yakalandıktan sonra iyileşen hasta sayısı ise 3254 olarak açıklandı. Ağır hasta sayısı ise 4.409 oldu. Vefat, vaka ve ağır hasta sayısında korkutan artışın yaşanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli bir açıklamada bulundu.

YASAKLAR YENİDEN GELMEYE BAŞLADI

Korona vakalarında artışın yaşanması nedeniyle 81 şehirde kısıtlamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağını ilan etti ve hafta sonları gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı. 20 yaş üstü ile 65 yaş üstüne ise her gün sokağa çıkma yasağı geldi. 

VAKALAR AZALMAZSA 3 YENİ KISITLAMA GÜNDEME GELECEK

Sokağa çıkma yasağı ilanının ardından yapılan açıklamada, 2 haftalık sürecin takip edileceği, sokağa çıkma yasağının ve yeni kısıtlamaların vaka sayılarını düşürüp düşürmediğine bakılacağına yer verildi. Vaka sayısında azalma görülürse tedbirler devam edecek. Ancak azalma görülmemesi durumunda 3 yeni kısıtlamanın gündeme geleceğine yer verildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu önlemler işe yaramaz ise hala tedbirlere uymakta sıkıntı çıkaran olur ise ve sayılar beklediğimiz, dilediğimiz oranda düşmez ise emin olun daha zorlayıcı kısıtlamalar da getireceğiz. Tam kapanma mı olur, şehirlerarası seyahat kısıtlaması mı olur, gece sokağa çıkma yasağı mı olur, buna karar veririz. Ama her şey sayılara bağlı. Düşerse yasaklar azalır. Düşmezse artar" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın önlemleri bizzat açıklaması ve önlem paketi olması şu açıdan iyi, farkındalığı arttırıyor ve ciddiyeti herkese hatırlatıyor. Bu iş ciddi, şakası yok mesajı en iyi böyle veriliyor. Daha fazlası olabilir miydi? Olabilirdi. Mesela ben kendi adıma hafta sonu biraz daha sert bir önlem isterdim. Ama bu da halka yeterince mesaj verdi." diyen Bakan Koca, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu bir adım sonra hasta sayısına, bir adım sonra ağır hasta sayısına, bir adım sonra entübe sayısına, bir adım sonra da vefat sayısına olumlu yansıyacak ve hepsi peyderpey düşecek." 

Bakan Koca, 2 günde hastalığın trend artışının düştüğünü de sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google