Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İçişleri Bakanlığı 81 İlde Geçerli Yeni Yasakları Açıkladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında artan vakalara karşılık 81 ilin tamamında geçerli olacak yeni yasak uygulamaları açıklandı. İşte o yasaklar...

2020/11/11

İçişleri Bakanlığı 81 ili kapsayan yeni koronavirüs genelgesi yayınladı. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile, tüm illerde 65 yaş üstü kişilerin saat 10:00 16:00 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanırken, sokakta sigara içmek de yasaklar arasında yer aldı.

Çin virüsü ülke genelinde önemli derecede artış gösterirken, salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında tüm illerde 65 yaş üstü kişilere kısmi sokağa çıkma yasağı getirildi. Bunun yanında yine tüm illerde açık alanlarda sigara içmek yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“12.11.2020 tarihinden itibaren tüm illerimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/ bulunabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar) ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilmesi gerekmektedir.

Valilerimizce, koronavirüs salgınının illerindeki seyrin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00 – 16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesi yönünde karar alınması gerekmektedir.”

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google