Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Fahrettin Koca 28 Bin 351 Vaka Açıkladı! İşte Alarm Veren İller

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, "Bundan sonra tüm vaka sayılarını açıklayacağız." Diyerek 25 Kasım koronavirüs vaka sayısını açıkladı. İşte detaylar...

2020/11/25

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Semptom göstermeyen hastaları da tabloda göstermeyi planlıyoruz" Diyerek son 24 saatte tespit edilen vaka sayısını açıkladı. Bakan'ın açıkladığı rakama göre 25 Kasım'da vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu duyurdu.

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00’de artan vaka sayıları nedeniyle toplandı. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklama yaptı. İşte Bakan'ın açıklamalarının satır başları;

ÜLKE KAYNAKLARI SEFERBER EDİLDİ

Hastanede elektik vakaların elenmesi, acil durum hastaneleri yapılıp devreye alınması, pozitif vakaların izolasyonu, yaşlı ve genç nüfusun sokağa çıkışının sınırlandırılması, seyahat kısıtlamaları, uzaktan eğitim başta olmak üzere çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını geliştirerek riskli bölge ve kişileri takip etmeye başladık. Tanı kiti, koruyucu malzeme, ilaç ve solunum cihazı temini ve üretim kapasitesinin artırılması için bütün ülke kaynaklarını seferber ettik. Teknolojik ürün imal ettik.

Kendi aşımızı üretmek için bilim adamlarımıza her türlü desteği sağladık. Yaygın bir temaslı taraması, filyasyon ağı oluşturduk. Valilerimizin ve belediyelerimizin desteğiyle oluşturulan motorize ekipler salgın kontrolünde önemli rol üstlendi.

 ÜÇÜNCÜ ZİRVE YAŞANIYOR

Geçen hafta bir dizi kısıtlayıcı kararlar yürürlüğe kondu. Önce Anadolu illerimizde, ardından ağırlıklı olarak ülkemizin Batı yakasında artışlar oldu. İstanbul, Bursa, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımızca açıklanan tedbirlerin etkisin yakından takip ediyoruz. İstanbul dahil bazı illerimizde kısmi bir düşüş başladıysa da henüz kesin bir yargıya varmak zor.

TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜS TABLOSU

Hasta sayımız bugün 6 bin 814'e çıktı. Bugünkü vefat sayımız 168'e ulaştı. En yüksek vefat sayımız. Bugün toplam vaka sayısı 28 bin 351.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google