Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Yeni Kısıtlamalar Yolda

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kısıtlamaların yolda olduğunu açıkladı.

2020/11/29

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, A haber'de katıldığı canlı yayında "hafta sonları 48 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması gündemde mi?" sorusuna yanıt verdi.
Hafta sonları uygulanacak tamamıyla kapatma yönteminin koronavirüsle mücadele konusunda faydası olacağını, önümüzdeki hafta vaka sayılarının gidişatına bakılarak bu yönde kararlar alınabileceğini söyledi. 

A haber canlı yayınında hafta sonu tamamıyla sokağa çıkma kısıtlaması sorusuna yanıt veren Necmi İlhan şunları söyledi: 

Önümüzdeki hafta, Pazartesi, Salı Çarşamba'dan itibaren kısıtlama ne kadar etkili oldu, ne kadar etkili olmadı buna göre değerlendirme yapılacak. Kişisel gözlemim evet gündüz vakitleri kalabalık oluyor ama saat 20.00'den sonra insanların kurallara uyduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şöyle bir telaş da olmamalı, 1-1.5 saat önce sokağa çıkma kısıtlaması kalktı diye hep bir araya gelelim, evlerde kahvaltı yapalım diye düşünmemeli insanlar. Bu hususta vatandaşlarımız dikkat ederlerse üstesinden gelebiliriz. Temelli sokağa çıkma kısıtlaması (hafta sonları) , bu salgınla mücadelede iyi bir yöntem olacaktır. 3-4 kez yapılacak 48 saatlik , Cuma günü 20.00'de başlayıp, Pazartesi sabah 05.00'e kadar kısıtlamalar gelebilir. Bu kısıtlamalar dolaşımı azaltır, virüsle mücadelede büyük katkı sağlayabilir. İnsanların ne kadar kalabalık olmasını azaltabilirsek bu sefer daha fazla başarılı olabiliriz. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google