Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

2. El Araba Fiyatları Düşecek Mi? Düzenleme Geliyor

2. El araba fiyatları araba sahibi olmayı güçleştiriyor. Peki 2. el araba fiyatları düşecek mi? Konuya ilişkin bir son dakika açıklaması geldi.

2020/11/03

İkinci el araba fiyatlarında son dönemlerde ciddi bir yükseliş yaşandı. . Binlerce kişi, fiyat pahalılığı, suni fiyat artışları nedeniyle ikinci el araba alamadığını söylemesine karşın konuya ilişkin yeni bir düzenleme yolda.

Pandemi nedeniyle sıfır araç üretiminin talebi karşılamaması sonrası ikinci el araç almak isteyenler, yüksek fiyatlarla karşılaşıyor.  Sıfırının değeri 210 bin TL civarında olan bir araç, ikinci el piyasasında 270 bin TL'ye hatta daha fazlasına bile satışa sunuluyor. İkinci elde fiyatlar son 1 yılda yüzde 100'e yakın arttı.

DÜZENLEME GELİYOR

Sabah Gazetesi'nden Ufuk Sandık, kaleme aldığı yazısında ikinci el araçlar için bir düzenlemenin yolda olduğunu söyledi ve söz konusu düzenlemenin detaylarını açıkladı. Ankara'da ikinci el düzenleme hazırlıkları başladı. Söz konusu düzenleme ile ikinci el otomobil ithalatı için izin verilmesi de dahil olmak üzere çok sayıda tedbir ve değişiklik gündemde. Edinilen bilgilere göre ikinci el arabada, belirli bir yaşın altında olan arabaların ithalatına izin verilmesi gündeme gelirken, fiyat artışlarının yaşanmaması için bir dizi önlemin, tedbirin de görüşüldüğü öğrenildi. Piyasaların sağlıklı bir şekilde işleyişini sürdürtmek, suni fiyat artışlarını önlemek ve ekonomiye olumsuz etkilerin azaltılması, önlenmesi için yapılacak düzenleme Ankara'da gündeme alındı. 

BASKINLAR DÜZENLENDİ

Kısa süre önce Rekabet Kurumu, ikinci el araçlarda suni fiyat artışları yapan yerlere, ticarethanelere baskın düzenledi ve fiyat artışları ile ilgili inceleme başlattı. 

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Yurt dışından belirli bir yaşın altındaki ikinci el arabaların alımı satımına izin verilmesi dahil birçok önlem masada. Sizce bu yolla fiyatlar düşer mi? Yorum kısmı aşağıda.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google