Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Gram ve Çeyrek Altında Yıl Sonu Tahmini Yayınlandı

Son dönemlerde hızlı bir yükseliş gerçekleştiren altının önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. İşte altında yıl sonu tahmini.

2020/10/29

Koronavirüste 2. dalga endişesiyle birlikte altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş yaşanması sonrası gram ve çeyrek altında yıl sonu tahmini yayımlandı. Uzmanların altın fiyatları için yıl sonundaki tahminleri ne? Tüm detayları haberimizde paylaşıyoruz.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, yaptığı son dakika açıklamasında gram altının yıl sonuna kadar yükselişini sürdürebileceğini söyledi. 

Koronavirüs pandemisi , tüm dünyada ekonomileri ciddi anlamda kötü etkilerken altın fiyatlarında da son yılların en hareketli senesi yaşandı. Yeni haftaya rekor tazeleyerek başlayan gram altın, önceki gü tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar geldi. 507.77 TL 'ye kadar yükselen gram altında akşam saatlerinde düşüş yaşanmış , ancak düşüş kısa sürmüştü. 497 TL 'ye kadar gerileyen gram altın yeniden yükselişe geçerek 502 TL 'yi gördü. Çeyrek altın ise gram altındaki set yükselişle birlikte 830 TL'yi geçti.  Dolar kuru ise 8.31 TL seviyesinde seyrediyor.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner ise bir açıklamada ve değerlendirmede bulundu. Öner değerlendirmesinde, altın fiyatlarının yönü konusunda bir öngörüde bulunamadıklarını, pandemi nedeniyle küresel piyasaların zarar görmesi sonrası güvenli liman olan altının yıl sonuna kadar 525 TL 'ye kadar gelebileceğini ifade etti. 

Gram altının tahminlerden çok daha yüksek seviyelere kadar çıktığını ifade eden Öner, "Pandeminin artmasıyla küresel piyasada yükselişe girmişti. Ülkemizde de doların lira karşısında aşırı yükselişe girmesiyle birlikte altın da lira karşısında hayli bir yükseldi. Şu an gram altın 505 lira civarında. Yıl sonuna 520, 525 lira bekliyoruz. Altın her zaman yatırımcısına kazandırdığı gibi yine kazandıracağını ön görüyorum. Özellikle düğünlerin bir saatte düşürülmesinden, çalgının ya da halayın kaldırılmasından, oyunların oynanamamasından dolayı insanlar düğünlerde eskisi gibi o tadı alamıyorlar. Kimisi düğününü erteledi, kimisi sade bir nikahla geçiştirdi. Bu, haliyle altına da yansıyor. İnsanlar düğüne gidemeyince altında takmıyorlar. Çiftler eskisi kadar şaşalı altın almıyorlar. 6 adet bilezik alacakken, 2-3 adet alıyorlar. 2 metre ya da 1,5 metre zincir alacakken, daha sade, daha uygun zincir takıyorlar. Her zamanki gibi altın uzun vadede kazandırıyor. Tekrar kazandırmaya devam edecektir onu öngörüyoruz. Altın almalarını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

525 TL tahminine göre yıl sonunda çeyrek altının da 850 TL'yi geçeceği öngörülüyor

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google