Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Bakan Ziya Selçuk Açıkladı: 60 Bin Tablet Dağıtıldı! Tablet Başvurusu Yapılıyor Mu?

Bakan Ziya Selçuk, ihtiyaç sahibi öğrencilere 60 bin tablet dağıtıldığını kamuoyuna duyururken, tablet yardımlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

2020/10/24

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkileri görülen koronavirüs nedeniyle uzun süredir eğitim uzaktan devam etmekte olup bu normalleşme sürecine girilmesinden sonra dersler birkaç günlüğüne de olsa okullarda işlenmeye başlandı. Buna göre pek çok iş adamı, hayırsever tabletlerine dağıtılmasına yönelik kampanyalar düzenledi ya da MEB'e tablet yardımında bulundu. Bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yeni bir bilgi daha paylaşıldı ve tablet dağıtımına yönelik bilgi verdi

60 Bin Tablet Sahibine Verildi

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklama da şimdiye kadar 60 bin tablet dağıtımının yapıldığı ve ihtiyacı olan öğrencilere bu tabletlerin teslim edildiğini söyledi. Bunun yanı sıra MEB'e gelen tablet yardımlarında en çok TMSF'nin yardımda bulunduğunu açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığına çok sayıda kurum, kuruluş, iş adamı tablet yardımında bulunurken bu yardımların en büyüğü şimdiye kadar TMSF tarafından yapıldı.

Tabletler Kimlere Veriliyor?

Milli Eğitim Bakanlığından tablet yardımı hususunda başvuru yapılmasına yönelik bir bilgi gelmedi. Yani ailelerin tablet alabilmek için müracaat edebileceği her hangi bir kaynak bulunmuyor. Peki tabletler nasıl dağıtılıyor? Gelen ön görü bilgilerine göre canlı ders veren öğretmenler ailelerle iletişim halinde ve çocukların neden derse katılamadıklarının notlarını alarak bunları okul müdürü ile paylaşıyor. İlgili veriler il milli eğitim müdürlüklerinde toplanarak bakanlıklara aktarılıyor ve bakanlıklarda yapılan inceleme neticesinde ihtiyaç sahibi çocuklara tabletlerin dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google