Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Biz Bize Yeteriz İle İhtiyaç Sahiplerine 1000 TL Nakit Yardımı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasında, Biz Bize Yeteriz kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine 1000 TL verildiği açıklandı.

2020/09/16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, pandemi döneminde Biz Bize Yeteriz adlı kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanya kapsamında şimdiye kadar milyonlarca kişiye 1000 TL ödeme yapıldı. Konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklamada bulundu.

Bugün düzenlenen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplantıda görüşülen konuları kamuoyu ile paylaştı. 

MEMUR SAYISI 4 MİLYONU AŞTI

Kamuda çalışan personel sayısını açıklayan Bakan Selçuk, "Hızlı, etkin, güvenilir hizmet sunmak önemli. 2002 yılında 2,5 milyon olan kamu personeli sayımız bugün 4 milyonu aşmış durumda. Son 18 yılda doktor sayımızı yüzde 175, hemşire sayımızı yüzde 365 artırdık. Bu artışlar sayesinde kamu hizmetlerini daha etkin, yaygın şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmış durumdayız." ifadelerini kullandı.

35 MİLYON LİRALIK NAKDİ YARDIM

Bakan Selçuk açıklamasının devamında, vatandaşlara pandemi sürecinde verilen desteklere değindi ve  "Kısa Çalışma Ödeneği başta olmak üzere, Nakdi Ücret Desteği, Fesih Kısıtı gibi uygulamalarımızı hızlı şekilde devreye soktuk. Özel sektörde Kısa Çalışma Ödeneği, can suyu veren bir uygulama oldu." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk , normalleşme desteği ile ilgili şunları söyledi:

"Normalleşme Desteği çok önem verdiğimiz bir destek. Kısa Çalışma Ödeneğinden çıkarken, özellikle firmalara bu destek sayesinde hızlı bir ivme kazandırmayı hedefliyoruz. İşverenlerimizin SGK primlerinde, kısa çalışmadan yararlandıkları oran dahilinde mahsuplaşma yapılacak. Böylece 6 ay ötelenen primlerin 3 ayını almayarak mahsuplaşmış olacağız. Diğer yandan, sosyal güvenlik alanında bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Kronik hastalarımızın ve engellilerimizin rapor ve reçete sürelerini ikinci bir duyuruya kadar uzattık. Ayrıca Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemimizi Türk mucizesi olarak adlandırıyoruz. 88,29 liraya kendiniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz aile bireyleriniz GSS dahilinde tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Muhtaçlık sebebiyle 88,29 lirayı ödeyemeyenlerin ise sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için bu rakamı devlet olarak biz üstleniyoruz."

BİZ BİZE YETERİZ İLE 1000 TL

Bakan Selçuk, Biz Bize Yeteriz kampanyasından 2 milyar lira para toplandığını ve toplanan paranın dağıtıldığını, dağıtılmaya devam edeceğini söyledi.  Bakan Selçuk, ""Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası ile toplanan 2 milyar liranın büyük kısmını vatandaşımıza ulaştırmış durumdayız. 6 milyondan fazla aileye bin lira destek sağladık."" dedi.

1000 TL BAŞVURU SAYFASI


1000 TL yardım almak isteyen vatandaşların başvurularını aşağıdaki sayfadan yapması gerekmektedir. 


BİZ BİZE YETERİZ KAMPANYASINA BAŞVURU SAYFASI


Biz Bize Yeteriz kampanyasına başvurular da e Devlet kapısı üzerinden yapılıyor. 


Yukarıdaki linklere giderek e Devlet girişi kısmından nakdi destek ödemesi başvurusunu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google